umnjak i karijes / Bilo je dirljivo gledati kako nam Vlada priča o gospodarskom oporavku, a da ni sama ne zna kako je do njega uopće došlo

Image

BDP u drugom kvartalu porastao za 1,2%. Objavili nam to iz Zavoda za statistiku, a onda nam se još o svemu izjasnili predstavnici Vlade. Bilo je upravo dirljivo gledati kako nam pričaju o gospodarskom oporavku potpuno zabezeknuti kako je do njega uopće došlo. Nešto slično povremeno i sam doživim, u trenucima kada sam uvjeren da radim nešto krivo, a žena mi nenadano kaže – ljubavi, divan si, jako sam ponosna na tebe. Onda se bedasto smješkam, baš kako se i ministar Grčić smješkao

30.8.2015.
21:06
VOYO logo

Dogodio nam se tjedan isključivo dobrih vijesti, mudri umnjaci lete sve u šesnaest, hvala nebesima da se i to jednom dogodilo. Blanka je odradila klapu povratka otpisanih, Bilićevi čekićari su rasturili Liverpool, Ćaća se ne vraća nego ostaje u prdekani, BDP nam poskočio za 1,2%, a prokleti švicarci se konvertiraju u eure. Tjedan za prste polizati, nema trulih karijesa, a u ovom pregledu pogledajte kako smo rasporedili mudre umnjake.

Tko to pobjednički jaše u suton?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka Vlašić je najbolja vijest tjedna. Po ne znam koji put se dogodio povratak otpisanih. U sportskom, ali i gdjekojem drugom smislu, Hrvati vole kada nekoć uspješna persona tresne u blato. Taj zvuk udarca lica o blato, to se izuzetno cijeni u ovim krajevima. Ali možda jedino više od toga, Hrvati vole uskrsnuće otpisanih heroja. Vole onaj Zecov Wimbledon, vole olimpijsko srebro otpisanog Kostelića, pa tako vole i kada već oplakana i zaboravljena Blanka nekako odšepesa na Svjetsko prvenstvo, pa tamo mazne srebrnu medalju. Bravo curo, kapa do poda, pobjednički jašeš u suton, a ja aplaudiram i dajem ti tri mudra umnjaka.

Image

Kako to Robin Hood tempirano lovi punate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi se ti odurni švica-krediti konvertiraju u eure, i još se svim tim švicarac-nesretnicima otpisuje dio glavnice. Jupi je je! Pedeset i pet tisuća obitelji u Hrvatskoj može barem malčice uhvatiti zraka. Dobra je to vijest, jako dobra. Inače sam po svojem DNK zakleti kapitalist, ne očekujem da mi itko ičime pomaže u životu, ponajmanje država. Očekujem da je jedini zakon onaj kojim vlada tržište i očekujem da se pretvorimo u društvo u kojem na pošten način pobjeđuje pametniji, talentiraniji i bolji. U načelu sam za ne miješanje države u ovakve stvari, u načelu sam za princip po kojem tržište samo regulira stvari, ali bankari su zaista obmanuli ljude, driblali ih sivom zonom, i red je da sada prdnu u rosu i u konto gubitaka upišu pet milijardi kuna. Ma tko ih šljivi! Na kraju, nakon što podvučemo crtu pod ovu dobru vijest, ostaje jedno ključno pitanje – zašto se sve to, pobogu, nije dogovorilo ranije? Nemojte mi sada valjati bureke kako Vlada nije imala tu snagu, jer ipak i sama ovisi o kreditima istih tih banaka. Kako Vlada prije nije imala snagu, a sada je odjednom ima? Ah, da… za nekoliko mjeseci se sudaramo s izborima, bit će da Milanović tempirano lovi pokoji punat na račun ovog Robin Hood-ovskog poteza. Da je ovaj čvor razmrsio prije dvije godine, dobio bi maksimalna tri mudra umnjaka, ovako mu dajem samo jedan.

Image

Vraća li se Ćaća?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvan raspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da Ivo Sanader ostaje u istražnom zatvoru. I opet, jupi, je je! Kaže sud da odbija zahtjev obrane da se Sanaderu ukine buksa, smatrajući kako nisu istekli maksimalni rokovi. Zajebavam se, kakav jupi, je je, kakvi bakrači?! Ne mogu uopće vjerovati da je izlazak Sanadera iz prdekane tema kojom se moramo baviti. Najprije mu Ustavni sud ukida presudu jer su Ivi povrijeđena osnovna ljudska prava. Pa onda sada vijeće raspravlja o rokovima. Ma dajte, molim vas! Koliko glupo moraju biti napisani naši zakoni kada ih Ćaćini odvjetnici tako lagano mogu driblati? I kakvo mi to sudstvo uopće imamo. Naravno, niti HDZ, niti SDP javno ne propituju sastav ključnih sudova, jer je miješanje u sudstvo, jelte, oduran čin koji zatire demokraciju i temeljna načela trodiobe vlasti. Ali ja se zato pitam – kakvi su to šuplji sudovi i tko sjedi u njima? I sada me optužite za javni linč protiv čovjeka bez pravomoćne presude. Samo dajte, nema frke, spreman sam na to. U svakom slučaju, Ćaća nam se još ne vraća, to je dobra vijest, i uz nju ide jedan mudri umnjak.

Image

U kojim trenucima sličim na ministra Grčića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BDP u drugom kvartalu porastao za 1,2%. Objavili nam to iz Zavoda za statistiku, a onda nam se još o svemu izjasnili predstavnici Vlade. Bilo je upravo dirljivo gledati kako nam pričaju o gospodarskom oporavku potpuno zabezeknuti kako je do njega uopće došlo. Nešto slično povremeno i sam doživim, u trenucima kada sam uvjeren da radim nešto krivo, a žena mi nenadano kaže – ljubavi, divan si, jako sam ponosna na tebe. Onda se bedasto smješkam, baš kako se i ministar Grčić smješkao saopćavajući nam radosne vijesti. I može sada Vlada do besvijesti trubiti kako je sve to rezultat njihovog predanog rada. Ne kažem da se nisu trudili, ali ljudi dragi, dajte više shvatite, mi smo samo jedan maleni kotačić europskog ekonomskog mehanizma, i majka Europa nas diže gore, ili nas spušta u blato, kako je Europi, tako je i nama. Može se sada Vlada do prekosutra busati u prsa, ali idu mi na jetra. Jedini koji mi više od njih idu na jetra su ovi iz oporbe, koji hejterski mudruju, kake kvake, a znamo mi, znaju oni, i znamo mi da oni znaju, i znaju oni da mi znamo da oni znaju da će doći na vlast i kakiti iste gospodarske mikro kvake kakve kake i ovi sadašnji. Ipak, za ovih 1,2% uspona, eto Vladi jedan usporeni mudri umnjak.

Image

Kako to udaraju Slavenovi čekićari?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I još je jedna sportska vijest razveselila dio nacije sklone Slavenu Biliću. Poveo je svoje klipane na put u Liverpool, na kojem njegov West Ham nije pobijedio već jedno tri tisuće godina. Čak se spominjalo neko pola stoljeća staro prokletstvo. I onda su Slavenovi banditi maznuli Liverpool sa tri naprema nula. Bravo Slavene, samo udaraj, davnih si dana pobjegao iz ove domaće nogometne baruštine. Rasturi otok i ne vraćaj se dok se stvari ovdje ne srede. A to je, bojim se – nikada. Za mudrog Slavena idu dva mudra umnjaka.

Image
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo