OŠTEĆEN U EKSPLOZIJI / Pet mjeseci bez dizala u zgradi: 'Molili smo Bandića za pomoć, a na kraju smo sve sami platili'

Stanari zgrade u zagrebačkom Prečku pet su mjeseci bili bez dizala nakon što im je u svibnju u ulazu eksplodirala bomba

13.10.2019.
10:26
VOYO logo

Stanari deveterokatnice u zagrebačkom naselju Prečko pet su mjeseci živjeli bez dizala! Sve to vrijeme, nakon što je početkom svibnja, na najvišem katu eksplodirala bomba, morali su do svojih stanova pješice. 

Na najvišem katu žive trudnica i osoba s invaliditetom

Najteže je to bilo starijim stanarima na zadnjim katovima. Ondje živi i trudnica, ali i žena u invalidskim kolicima. Njihovim mukama napokon je došao kraj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Pivac iz Prečkog kaže kako ići sedam katova gore-dolje svaki dan nije lako. Nakon brojnih dopisivanja, obećanja i borbe - novi, moderni lift je tu. Stanari su presretni. 

''Napokon! Davno je bilo vrijeme. Već smo svi popadali. Naravno da smo zadovoljni. Lift je kakav je bio i to je to'', prokomentirala je Biljana Aksić, stanarka zgrade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njom se slaže i susjed Veselko Krajišnik, kojemu je također laknulo zbog novog  dizala. Nadali su se pomoći Grada Zagreba, no sve se prevalilo preko leđa malog čovjeka. 

''Bandića smo molili za pomoć, ali morali smo sve sami''

''Sve smo na kraju napravili sami. Bez Bandića, bez ikakve pomoći koju smo tražili i molili. Od osiguranja smo dobili sto i nešto tisuća kuna, a više od 200.000 kuna je cijela šteta. To je samo za dizalo'', rekla je stanarka Dijana Pivac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanari su dignuli kredit, povećana im je pričuva, ali ni tu nije kraj njihovim problemima. 

Lift je popravljen, ali pred stanarima je novi trošak jer stepenice koje vode s osmog na deveti kat u lošem su stanju.  A tko je krivac za sve, tko im je prije pet mjeseci aktivirao bombu - još se ne zna. Iz PU zagrebačke kažu da je kriminalističko istraživanje u tijeku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo