BILA JE U AUTU S DJETETOM KAD IH JE POGODIO KOLINDIN BUS: / 'Dijete je vrištalo, a ja sam ostala skamenjena. Da je udarac bio jači...'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Vozač očito ne poznaje cestu, rub se ne vidi dobro, bila je noć, livada sa strane. Vozio je skroz po suprotnoj strani ceste, zakačio mi retrovizor...

13.12.2019.
8:35
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Žena čiji je automobil, u zagorskom Malom Bukovcu u Općini Mače, okrznuo bez zaustavljanja autobus kampanje Kolinde Grabar-Kitarović zove se Silvija Soldo. Kako piše Jutarnji list, Soldo je samozatajna profesorica njemačkog jezika, a u automobilu je bila s djetetom.

"Bilo je oko 18.50 navečer, iz Mača sam išla u Mali Bukovec. Na dijelu ceste gdje nema rasvjete vidjela sam kolonu s rotirkama da nam ide ususret. Automobil ispred mene se pomaknuo u stranu, u ulegnuće na ulazu u dvorište. I ja sam stala skroz uz rub kanala. Vozač očito ne poznaje cestu, rub se ne vidi dobro, bila je noć, livada sa strane. Vozio je skroz po suprotnoj strani ceste, zakačio mi je retrovizor... Uslijedila je jako dugačka sekunda koja je trajala kao vječnost. Dijete vrišti, strašan zvuk struganja grdosije uz automobil. Zadnja strana je ostala skršena. Da je udarac bio minimalno jači, završili bismo u kanalu. Bilo je strašno, ali najstrašnije je bio djetetovo vrištanje", ispričala je Soldo za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN KOLINDIN VOZAČ: /

Glasnogovornik policije kaže da je to obvezni nalog

Image
PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN KOLINDIN VOZAČ: /

Glasnogovornik policije kaže da je to obvezni nalog

Ostala je skamenjena

Međutim, kolona se nije zaustavila, već je samo prošla dalje. "Ostala sam skamenjena. Žena je izašla iz kuće i rekla da nazovem policiju. Nisam se mogla sjetiti broja, dobila sam ih iz drugog pokušaja. Policija je došla, dio je otišao u Lobor za autobusom, a jedan je policijski automobil ostao sa mnom čekati", kaže Silvija, kojoj svako malo zvoni telefon. Iako je po naravi pristojna i smatra nepristojnim ne javiti se, jedino što sada želi je mir i posvetiti se djetetu, za koje se nada da neće imati psihološke posljedice.

Silvia, čiji je otac jedan je od najpoznatijih pjevača kajkavske popevke Radek Brodarec, nakon šokantnog odlaska kolone bez zaustavljanja potvrdila je da je poslala e-mail Uredu predsjednice u kojem je napisala kako se jedva uspjela sabrati od šoka. "A nitko od silne predsjedničke pratnje nije se okrenuo i barem se uvjerio da nema ozlijeđenih. Moje dijete je pod silnim stresom i u strahu. U strahu od pomanjkanja ljudskosti. Kakvu poruku šaljemo djeci?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi da se koristi u političke svrhe

Više ne želi istupati u medijima pa nije željela proslijediti e-mail, a ne želi da se to koristi u predsjedničkoj kampanji. "Za mene je jako ružno koristiti nesreću u predizbornoj kampanji. Apolitična sam, nikada se nisam niti se mislim miješati u politiku. I svoje učenike, a i djecu učim da iza svega stoji znanje, da ljudi trebaju brinuti jedni o drugima, ignoriranje drugih je strašno..."

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se jučer sa Silvijom Soldo na rubu Zagreba, u West Gateu, te joj se ispričala za cijeli incident, rekavši da o svemu nije znala ništa dok mediji nisu objavili informacije. Kaže da je susret bio privatan i da je Predsjednica ponudila pomoć. "U slučaju da moj automobil ne bude brzo popravljen, a s dvoje djece bez automobila ne mogu, ponuđen mi je zamjenski automobil u privatnom aranžmanu predsjednice ako bude potrebno. Za mog je sina, koji je danas hvala Bogu već puno bolje, ponuđeno psihološko savjetovanje bude li potrebno zbog šoka uslijed nesreće. Sretni smo jer smo svi živi i zdravi, a to je najvažnije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin otac Radek Brodarec rekao je kako mu je važno da su kći i unuk dobro. "Sretan sam što se nije dogodilo ono najstrašnije. Još me drži taj događaj, ali Bog ih je čuvao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo