BIJESNI DOČEKALI MINISTRA: / Mještani Slatina očitali bukvicu Hajdaš Dončiću

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

"Briga nas di ćete s njim, samo ga vodite ča odavde! Nemate pojma koliku štetu nam je napravio taj brod!

27.7.2015.
19:58
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije baš najljepše dočekan u Slatinama na Čiovu gdje je obišao mjesto na kojem se još u ožujku za vrijeme orkanske bure završio teretni brod Vranjic.

"Briga nas di ćete s njim, samo ga vodite ča odavde! Nemate pojma koliku štetu nam je napravio taj brod! Sad kad ste već došli, čekajte kraj kupališne sezone jer ćete nam potirat ove goste koje smo jedva doveli. Cilo lito oni se kupaju kraj ove ruzine, a mi im pričamo kako je to zapravo turistička atrakcija. Sad bi nam samo falilo da ga rižete dok se oni kupaju oko njega", riječi su kojima su ministra dočekali Slatinjani, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrova isprika

Ministar je, pak, kazao kako im se došao osobno ispričati što su morali trpjeti zbog, kako je kazao "nesavršenih zakona". Naime, na odsukavanje broda se čekalo zbog brojnih pravnih pitanja između vlasnika i reosiguravatelja koji su se morali riješiti. U slučaju da se sve riješi, u utorak se može potpisati dokument između Lučke kapetanije Split i izvođača Marine Contruct International koji bi pak oteglio Vranjica, ali i još dva broda koja se nalaze nedaleko Splita, piše Slobodna Dalmacija.

"Stalno me prozivaju je li se moglo ranije riješiti ovaj problem. Objektivno ne, koliko god smo se trudili, jer je riječ o privatnoj imovini, brodaru koji je u predstečajnoj nagodbi dopustio da brodovi otplove nekontrolirano i nasuču se uz obalu, brodaru koji je izbjegavao izvršavanje svojih obveza", požalio se ministar ističući kako će tegljenje broda krenuti tek 20. kolovoza kako bi izvukli ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo