BICIKLISTI ĆE UZ SAVU DOBITI STAZU OD ČAK 121 KILOMETAR: / O ovome se govori godinama, a uskoro počinje izgradnja

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Biciklistički put od Slovenije do Ivanić Grada bit će financiran većinom iz sredstava Europske unije

13.6.2019.
10:06
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Vožnja biciklom uz Savu od slovenske granice, pa sve do Lijevog Dubrovčaka pored Ivanić Grada, stazom dugom 121 kilometar, cilj je projekta Greenway. Put će se izgraditi u sklopu infrastrukturnoga projekta kojim se želi promicati održivu urbanu mobilnost, lokalne ljepote i aktivni turizam, javlja HRT. O tome se projektu govori godinama, no njegovo financiranje iz europskih fondova je obustavljeno. Naime, predviđeno je da projekt vrijedan 123 milijuna kuna Europska unija pokrije s 85 posto sredstava, a Grad Zagreb i Zagrebačka županija s 15 posto.

"Mislim da će on biti vrlo brzo realiziran, u sljedećih nekoliko godina, recimo četiri, pet godina, da će projekt bit završen na zadovoljstvo građana Zagreba i Zagrebačke županije, rekao je ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOBAR POSAO U DALMACIJI: /

'Zarada je veća nego na apartmanima, mjesečno uzmemo i do 60 tisuća kuna'

Image
DOBAR POSAO U DALMACIJI: /

'Zarada je veća nego na apartmanima, mjesečno uzmemo i do 60 tisuća kuna'

Poticanje cikloturizma

Voditelji projekta smatraju kako će realizacijom Greenwaya Zagrebačka županija, ali i cijela Hrvatska dobiti još jedan jaki adut u turističkoj ponudi: "U svijetu ima oko 60 milijuna cikloturista, a od njih, dvadesetak milijuna istražuje nove destinacije. Završetkom ovog projekta, ideja je da jedan dio njih završi i na našem području", priželjkuje Velić.

Izgradnja biciklističkog puta je podijeljena u devet faza. Sve kreće pilot projektom, kojim bi se u petoj fazi trebao spojiti Arena centar i pješačko-biciklistički Savski most u Zagrebu. Tom poveznicom će se Greenway povezati s biciklističkom infrastrukturom u metropoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo