Bez vaše pomoći, Dominic će dane provoditi u bolnici

Roditeljima Dominica Pitre, starog svega četiri godine, potrebno je čak 108.000 kuna kako bi mu riješili respiratorne probleme zbog kojih često mora u bolnicu.

12.7.2011.
14:08
VOYO logo

"Iznenadio me odjek. Ljudi su me zvali doma i već smo uspjeli prikupiti 20.000 kuna", kaže Jasmina Krizančić Pitra, majka četverogodišnjeg Dominica koji od rođenja bije bitke s brojnim bolestima.

Dominicovi roditelji novac za aparat koji bi mališanu olakšao život prikupljaju već mjesec i pol i odaziv je dosad bio slab, a za potrebni drenažni prsluk koji bi mališanu pomogao riješiti respiratorne probleme potrebno im je čak 108.000 kuna. Naime, Dominic s obzirom na svoje teško zdravstveno stanje ima i stalne respiratorne probleme zbog kojeg ga roditelji gotovo svaki dan odvode na tretman u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominic opet u bolnici

"Taj aparat sada imaju samo na Srebrnjaku i rekli su nam da možemo Dominica dovoditi dok god ga ne kupimo sami. No, i odlazak onamo je problem jer Dominicu je to potrebno i praznicima i vikendom, a oni tada ne rade. K tome ga je teško po ovim vrućinama svaki dan voziti u bolnicu", priča mališanova majka ističući kako njenom sinu lijekovi nisu bili potrebni kada je koristio aparat.

"Raspitali smo se kod roditelja koji su imali isti problem i rekli su nam da nakon korištenja tog aparata djeca više nisu bila hospitalizirana", pojašnjava Jasmina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se njegovi roditelji bore da mu osiguraju barem malo lakšu budućnost Dominic se od petaka nalazi u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Kako kaže njegova majka, još ga očekuje jedna bronhoskopija, jer ima problema s bakterijom koja ga stalno muči. Kada to prođe moći će kući.

Podsjetimo, Dominic Pitra je još pri porodu ostao bez kisika, što je uzrokovalo teško oštećenje mozga i rezultiralo ishemijskom encefalopatijom. U prvim satima njegovog života pojavili su se i napadi epilepsije, te mu je dijagnosticiran jedan od najtežih oblika te bolesti sindrom West.

Dječak ima i cerebralnu paralizu te spastičnu kvadriplegiju, koja uzrokuje ukočenost svih mišića i jake svakodnevne bolove. Zbog teškog oštećenja ne može se hraniti na usta nego mu je izravno u želudac ugrađena cjevčica pomoću koje se hrani.

K svemu tome život mu zagorčavaju i respiratorni problemi koje njegovi roditelji žele riješiti kupnjom drenažnog prsluka. Ukoliko mu želite pomoći o svemu se možete više informirati na Facebook stranici Humanitarna akcija 'za Dominica' ili Dominicovom blogu. Obratiti se možete i dječakovoj majci Jasmini Krizančić Pitri na broj mobilnog telefona 091 4326641 ili njegovom ocu Vanji Pitri na broj 091 6396 807.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donacije, pak, možete uplatiti na ime Dominic Pitra u Zagrebačkoj banci. Broj računa je 2360000-3236864403 IBAN: HR9023600003236864403 SWIFT CODE: ZABAHR2X

Vezani članak:

arti-201107110600006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo