BEZ PETROVA: / Orešković se danas sastaje s Karamarkom

Image
Foto: Pixsell, Jurica Galoić

U ponedjeljak počinju službeni razgovori s mandatarom Tihomirom Oreškovićem, no Tomislav Karamarko vjerojatno će se s njim susresti već danas.

30.12.2015.
15:22
Pixsell, Jurica Galoić
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako najbliži suradnici mandatara Tihomira Oreškovića koji će se baviti financijama, gospodarstvom ili poduzetništvom moraju biti njegov izbor, a izrazio je i nadu da stanje koje će zateći u državnim financijama neće biti u gorem stanju od onog za koje se sada zna da jesu.

Oreškovićeva treba biti zadnja

"Bitno je da vlada bude stručna. Sigurno da najbliži suradnici gospodina Oreškovića koji će se baviti financijama, gospodarstvom ili poduzetništvom moraju biti njegov izbor. Mi ćemo sigurno njemu predlagati neke kvalitetne ljude s debelim referencama, ali mislim da je pošteno da oko tog dijela njegova bude zadnja", rekao je Karamarko novinarima u središnjici stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što novi mandatar kaže na HDZ-ov gospodarski program, šef HDZ-a je rekao kako ga je proučio te kako misli da je (Orešković) zadovoljan te da je riječ o izvrsnoj podlozi za reforme.

Upitan ima li predodžbu o stanju državnih financija, Karamarko je uzvratio kako predodžbu nema, ali se nada da neće naletjeti na još goru situaciju od one za koju se zna da jeste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRMOJA ZA NET.HR: /

Svi građani zdravstvo trebaju plaćati jednako, nema šanse da se ukidaju prava

Image
GRMOJA ZA NET.HR: /

Svi građani zdravstvo trebaju plaćati jednako, nema šanse da se ukidaju prava

Paušalne ocjene o zdravstvu

Nije htio komentirati medijske napise prema kojima se Most ne slaže s uvođenjem kanadskog modela zdravstva nazvavši ih paušalnim ocjenama.

"O tome ćemo razgovarati. Mi smo pripremili mjere, promjene u zdravstvu i uštede. Ovo su preko medija paušalne ocjene. Sljedeći tjedan počinjemo s pregovorima i sve skupa će dobiti ozbiljniju dimenziju", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da li bi u pregovorima s Mostom nešto moglo biti sporno, šef HDZ-a je rekao kako za sada nema nikakvih problema.

Ne smije biti 'potresa'

Na novinarsko pitanje postoji li što u reformi javne uprave na što HDZ neće pristati, Karamarko je uzvratio kako ne zna na koji se dio misli. "Sigurno da tu ima puno zahvata, no bitno je da ta reforma mora biti postupna i da eventulano smanjenje broja zaposlenih mora biti usklađeno s rastom u gospodastvu, dakle u realnom sektoru i da ne smije biti potresa. U svakom slučaju reforme će biti provedene i zato ova vlada i jeste reformska", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa mandatarom bi se, kaže trebao sastati još danas, a s liderom Mosta Božom Petrovim u ponedjeljak započinje službene razgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je da ćemo i mi i Most biti u poziciji i u izvršnoj vlasti pa sve ono što planiramo napraviti trebat ćemo i realizirati zajedno sa gospodinom Tihomirom Oreškovićem", ustvrdio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo