'Bez dogovora u regiji imat ćemo velikih problema'

'Zbog svega što će se događati u budućnosti Hrvatska jednostavno mora osmisliti i definirati novu viziju energetskog razvoja koja će vrijediti do 2050. godine.

18.11.2011.
15:04
VOYO logo

Granić se u svom govoru osvrnuo na brojne izvore energije koji su Hrvatskoj dostupni te je naveo neke od problema s kojima bismo se mogli susresti prilikom njihova korištenja. Posebno je istaknuo problem s opskrbom plinom.

"Veliki problem su dobavni pravci. Potrebno je osmisliti kapilarni sustav transporta i povezati sve zemlje regije. Ako to ne učinimo imat ćemo problema", rekao je Granić govoreći o sustavu opskrbe plinom na ovim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ekstremni stavovi oko nuklearne energije neće nam pomoći'

Kao područje na kojem će nastupiti veće promjene Granić ističe promet. Vjeruje kako bi do 2050. godine broj automobila na električnu energiju mogao porasti.

"Automobila ovisnih o vodiku i električnoj energiji do 2050. godine sigurno će biti puno više", procijenio je Granić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je izdvojio kao bitno, ne samo za Hrvatsku već za čitav svijet jest pitanje nuklearne energije.

"Moramo pokušati vratiti povjerenje nakon Fukushime. Tu je ključno pitanje zaštite okolišta, posebno kod hidroelektrana. Mislim da ekstremni pristupi ovom problemu nikako ne pomažu te mogu zaustaviti izgradnju preostalog potencijala u Hrvatskoj na tom području", smatra Granić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo