BEUS NIJE MEĐU IMPRESIONIRANIMA STRMOTINOM OSTAVKOM: / 'Ne bih htio biti ciničan...'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukonić

Zastupnik GLAS-a tvrdi kako je ostavka mladog Strmote bila 'neprofesionalna i šoumenska'

21.2.2018.
8:53
PIXSELL, Marko Lukonić
VOYO logo

Jučer je Vlada, a posebno ministrica demografije Nada Murganić, doživjela šok kada je državni tajnik tog resora, Marin Strmota, usred press konferencije na kojoj je predstavljen program demografske obnove rekao kako je sve to jedan veliki folklor, dao ostavku i išetao iz prostorije ostavivši skamenjenu ministricu iza sebe.

Image
TRENUTAK U KOJEM JE STRMOTA ŠOKIRAO MINISTRICU: /

Pogledajte kako je u jednom dahu izgovorio riječi koje će se pamtiti

Image
TRENUTAK U KOJEM JE STRMOTA ŠOKIRAO MINISTRICU: /

Pogledajte kako je u jednom dahu izgovorio riječi koje će se pamtiti

Mladog HDZ-ovca u medijima slave kao heroja jer je, kako navode neki, hrabro ukazao na činjenicu da je 'car gol', no nisu svi oduševljeni njegovim potezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik GLAS-a, Goran Beus-Richemberg komentirao je Strmotinu ostavku, rekavši kako je bila 'neprofesionalna i šoumenska'.

'Ne bih htio biti ciničan ali mene, koliko god bila nesvakidašnja i neočekivana, Strmotina ostavka nije impresionirala. Prije svega zato što su razlozi za nju postojali i prije nekoliko mjeseci kad je GLAS vrlo detaljno obrazloženo tražio ostavku ministrice Murganić. A onda i zato što je neprofesionalna i šoumenska. Da je Strmota pravi Jack, onda bi, ako to već nije napravio prije tri mjeseca, jučer ili prekjučer kad ga je ministrica pozvala da s njom na presici predstavi nove-stare tzv. demografske mjere odmah i prije svega ministrici najavio ostavku, odbio sudjelovati na toj i sazvao bi nakon nje svoju presicu. I na njoj bi ne samo obavijestio javnost o podnesenoj ostavci nego i o vraćanju stranačke iskaznice HDZu koji ga je postavio na tu dužnost.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ministarstvo zaustavlja konkretne mjere'

'Ministarstvo u kojemu je Strmota bio nadležni državni tajnik zapravo već više od godinu dana zaustavlja sve inicijative i konkretne mjere za demografsku obnovu, šutke gledajući kako se odlukom iste Vlade i vladajuće većine kojoj pripadaju i ministrica i državni tajnik milijarde koje su trebale biti preusmjerene u tom pravcu po novom Zakonu o braniteljima bespovratno odlijevaju prema onom dijelu braniteljske populacije koji su najvjerniji klijenti HDZ-a. U takvim okolnostima zemlja iz koje se odselilo 200 tisuća ljudi u najproduktivnijoj fertilnoj dobi i koji u pravilu zbog iseljavanja i traženja posla u inozemstvu u narednih nekoliko godina neće ni sklapati brakove ni imati djece nikako ne može računati na pozitivan prirodni priraštaj bez suvisle, vrlo dorečene i aktivne demografske politike prema onima koji ostaju. A nje nema niti će je biti kad je ova Vlada u pitanju', objavio je Beus-Richembergh na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo