višemilijunski iznosi / Besplatni udžbenici za Zagreb i Split? Ne baš, samo 70 milijuna kuna i dobra politička promocija

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Iako se političari hvale kako su udžbenici besplatni, za njihovu kupnju je i gradskog proračuna izdvojen višemilijunski iznos

24.9.2018.
10:44
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Inicijativa je to koju mnogi pozdravljaju. Javno financirani udžbenici stigli su u klupe svih zagrebačkih osnovnoškolaca i srednjoškolaca Grada Zagreba. Iako se političari hvale kako su udžbenici besplatni, za njihovu kupnju je i gradskog proračuna izdvojen višemilijunski iznos. Konkretno, ukupno se radi o više od 70 milijuna kuna.

"Grad Zagreb i ove je godine osigurao financijsku potporu za nabavu udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2018./2019. učenicama i učenicima Grada Zagreba za što je utrošeno ukupno 59.651.676,09 kn", kazao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje za srednja.hr. Radi se o manjem iznosu naspram prošle godine kada su za financiranje udžbenika izdvojili oko 61 milijun kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju Grada Splita, udžbenici su pak sufinancirani tako da su roditelji popunjavali zahtjev, koji su s računom morali dostaviti školi, a novac će im biti isplaćen do kraja rujna. Grad Split je tako za školsku godinu 2018./2019. izdvojio 12.000.000 kuna za nabavku udžbenika i školskog pribora za svojih 14.000 učenika, kaže Kristina Čuvalo iz odnosa s javnošću Grada Splita za srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike