MINISTAR U DANASU / Beroš: 'Trovanja u Zagrebu mijenjaju situaciju. I Božinović je zabrinut. Je li sve sabotaža? I o tome se može razmišljati'

'Riječ je o pojavi nova dva slučaja u drugom gradu s konzumacijom različitih pića. Ovo je puno ozbiljnija situacija. Zato sam danas tu da provjerim kako su pacijenti. Oni su trenutno stabilno, iako takve kemijske ozljede mogu biti dosta neugodne. Ono što je važno da je zdravstveni sustav promptno pružio reakciju', poručio je Beroš u razgovoru s našom reporterkom

7.11.2023.
19:50
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš uživo je u RTL-u Danas komentirao situaciju trovanja pićima. Podsjetimo, nakon potvrde slučaja u Rijeci, prvi smo objavili informaciju o novim slučajevima u Zagrebu. S ministrom zdravstva je razgovarala reporterka Ivana Ivanda Rožić.

"U ovom trenutku imamo tri slučaja, jedan je u Rijeci, dva su u KBC-u Zagreb. Pojava dva nova slučaja mijenja čitavu situaciju u smislu povećanog alerta. Slučaj u Rijeci je mogao biti izoliran, međutim činjenica da su nađena još dva slučaja potpuno mijenja situaciju. Riječ je o pojavi nova dva slučaja u drugom gradu s konzumacijom različitih pića. Ovo je puno ozbiljnija situacija. Zato sam danas tu da provjerim kako su pacijenti. Oni su trenutno stabilno, iako takve kemijske ozljede mogu biti dosta neugodne. Ono što je važno da je zdravstveni sustav promptno pružio reakciju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastala je histerija, je li trebalo ranije obavijestiti javnost?

"Od jutros o tome razgovaramo, međutim konkretne stvari kojima bi mogli obavijestiti javnost - u ovom trenutku ih nemamo jer analize još nisu gotove. Trebat ćemo pričekati rezultate analize. Ono što mijenja situaciju je da se na više mjesta od više različitih mjesta dogodio štetni događaj… Sve institucije surađuju. Čuo sam se i s premijerom, ministrom unutarnjih poslova, kolegom Capakom kojeg očekujem, glavnim državnim inspektorom… U ovom trenutku osim općeg upozorenja nemamo što reći. Ne znamo uzrok ni okolnosti. Slučajevi će se detaljno istražiti i kad budemo imali jasnu poruku za javnost - reći ćemo je", kaže Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki tvrde da je riječ o sabotaži, koliko ste skloni tom razmišljanju?

"Ja sam netko tko ne može o tome suditi, međutim doista se i o toj teoriji može razmišljati. To je doista u domeni drugih institucija. Božinović je zabrinut kao i ja, ekipe su na terenu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo