ne znaju ništa / Beroš o Covid profiteru i cijeloj aferi: ' Kriminal osuđujemo, Ministarstvo nije sudjelovalo u nabavi tih testova'

Image

Vezano za poslovanje s navedenom tvrtkom, prema knjigovodstvenoj evidenciji Ministarstva zdravstva od 1. siječnja 2016. godine do danas Ministarstvo zdravstva, kao pravni subjekt, nikada nije poslovalo s navedenim trgovačkim društvom, istaknuo je ministar Beroš

30.4.2023.
13:48
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se o aferi koja je izbila s Filipom Mihalićem, mladim HDZ-ovcem i sinom bivšeg saborskog zastupnika koji je u koronakrizi postao milijunaš, a kojeg USKOK i policija istražuju zbog sumnjivih milijunskih poslova s navodno krivotvorenim testovima na Covid-19.

"U svakoj demokratskoj državi nezakonite radnje, ako se dokažu, individualna su odgovornost koja se isključivo temelji na utvrđenim činjenicama odnosno ne poznaje stranačke boje ili bilo koja drugu osobnu pripadnost pojedinca. Tako i u konkretnom slučaju postupaju hrvatske nadležne institucije kako bi se rasvjetlile okolnosti ovog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaku kriminalnu radnju najoštrije osuđujem te ističem da Ministarstvo zdravstva ni u kojem segmentu nije sudjelovalo u nabavi testova koji se problematiziraju u javnosti.

Image
na njoj su sve nekretnine /

Ovako je nekad govorila majka momka koji je u koronakrizi postao milijunaš: ' Poseban je, gleda stvari drukčijim očima'

Image
na njoj su sve nekretnine /

Ovako je nekad govorila majka momka koji je u koronakrizi postao milijunaš: ' Poseban je, gleda stvari drukčijim očima'

Nabava i korištenje robe strateških robnih zaliha regulirana je Odlukom Vlade 17. ožujka 2020. godine u sklopu drugog tijela u svrhu provedbe mjera zaštite zdravlja i jačanja nadzora nad širenjem COVID-19 virusa. Slijedom toga, moguće je provjeriti vjerodostojnost informacija vezano za nabavu medicinske opreme s nadležnom institucijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dijelu provjere ispravnosti testova, Hrvatski zavod za javno zdravstvo validira testove te provjerava sve veće nabave koje je provodila Republika Hrvatska.

Uvidom u evidenciju farmaceutske inspekcije u Ministarstvu zdravstva, trgovačkom društvu Buryen d.o.o., rješenjem iz 2022. godine, zabranjen je uvoz jedne pošiljke in vitro dijagnostičkog medicinskog proizvoda „Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card“ kineskog proizvođača Xiamen Boson Biotech Co., Ltd., za kojeg nije bilo moguće dokazati da su tijekom transporta bili osigurani odgovarajući uvjeti čuvanja koje je propisao proizvođač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za poslovanje s navedenom tvrtkom, prema knjigovodstvenoj evidenciji Ministarstva zdravstva od 1. siječnja 2016. godine do danas Ministarstvo zdravstva, kao pravni subjekt, nikada nije poslovalo s navedenim trgovačkim društvom.

Za poslovanje ostalih pravnih subjekata iz nadležnosti zdravstva, Ministarstvo nema saznanja" odgovorio nam je ministar Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo