'NEMA OPUŠTANJA' / Beroš dao novu preporuku: 'Bilo bi dobro da, u nekim slučajevima, nosite masku i vani'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar Vili Beroš rekao je da treba biti oprezan jer će sigurno biti širenja i te varijante u Hrvatskoj

24.12.2021.
13:50
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je pozvao sve građane da se pridržavaju mjera te dodao da bi, u nekim slučajevima, trebali nositi maske čak i vani.

"Apeliram i na to da kad smo bliže čak nosimo i maske vani. To je važno pogotovo u kontekstu promišljanja oko omikrona. Nema opuštanja i nadalje", rekao je Beroš za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da u ovom trenutku u Hrvatskoj nema novih slučajeva omikrona.

"S time smo jako zadovoljni, ali treba biti oprezan jer će sigurno biti širenja i te varijante u Hrvatskoj. Naime, vidite i sami da ona postaje dominatna u većem dijelu Europe i za očekivati je da će se širiti i u Hrvatskoj", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peti val zaraze je moguć

Beroš smatra da dva sata duže radno vrijeme restorana i kafića za Badnjak i na Staru godinu neće bitno utjecati na epidemiološku situaciju.

"Ako ljudi završe u 12 sati, nastavit će određena druženja tako da je možda i bolje da ostanu na otvorenom jer je mogućnost širenja zaraze daleko manja. Mislim da ta dva sata u dva dana neće bitno pridonijeti pogoršanju epidemiološke situacije", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje da je peti val zaraze moguć.

"Ono što bih volio da ako se i dogodi, da bude što odgođeniji. Da se stignemo oporaviti od ovog četvrtog vala i da se zdravstveni djelatnici malo i odmore jer traje ovo sve skupa predugo. I zahvaljujem na kraju godine poglavito njima", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo