Bernardiću falilo pet posto do Bandićeve bivše fotelje! -NE

Najvjerojatniji budući šef zagrebačkog SDP-a bit će mladi Davor Bernardić, kojemu ankete nisu prognozirale uspjeh.

24.5.2010.
9:19
VOYO logo

Birališta u zagrebačkom SDP-u su zatvorena, a rezultati prvog kruga donijeli su sljedeći poredak kandidata za šefa SDP-a u glavnom gradu Hrvatske: Davor Bernardić osvojio je 44,22 posto glasova, Ivo Jelušić ulazi u drugi krug izbora sa 35,64 posto, dok Željki Antunović za prolaz nije bilo dovoljno 788 glasova odnosno 19,9 posto. Slavko Tečić s devet osvojenih glasova iliti 0,23 posto nije imao ama baš nikakve šanse.

arti-201005230003006Teško poražena favoritkinja u anketama, Antunović, u izjavi novinarima je pozvala zagrebačke SDP-ovce koji su glasali za nju da u drugom krugu "prepoznaju budućnost stranke" i "nastave borbu za novi početak SDP-a" što je shvaćeno kao poziv da se priklone Bernardiću, a ne zagrebačkom dogradonačelniku Jelušiću. I dok to Bernardiću bliski SDP-ovci tumače kao dokaz da će drugi krug biti tek formalnost, Jelušić je izjavio kako je vrlo zadovoljan rezultatom i da za njega izbori nisu gotovi jer je razlika među njima samo osam posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić, s druge strane, već obećava da će biti "snaga u SDP-u koja sastavlja, a ne rastavlja".

U prvom je krugu od ukupno 5326 članova SDP-ove gradske organizacije glasalo njih 75 posto. Drugi će se krug izbora održati za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo