reakcija oporbe / Bernardić: 'Poručujem premijeru da s ovim činom priča ne završava, nego tek počinje! Pozivam DORH da odradi svoj posao!'

U 15 sati presicu je održao SDP koji će se oglasiti povodom novonastale situacije u vezi ostavke Martine Dalić

14.5.2018.
15:00
VOYO logo

Premijer Plenković priopćio je javnosti kako je ministrica Dalić podnijela ostavku uslijed afere Hotmail. U 14 sati premijer i potpredsjednica Dalić su održali presicu na kojoj su priopćili javnosti te informacije. 

Iza 15 sati presicu je održao SDP na kojoj je predsjednik stranke Davor Bernardić komentirao novonastalu situaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo svjedočili činu službenog priznanja i potvrde od strane predsjednika HDZ-a na sve ono što smo zadnjih mjeseci upozoravali, a vezana je uz najveću korupcijsku aferu u hrvatskoj povijesti. 

Afera Fimi media je s obzirom na ovo što se događa u Agrokoru dječja igra. U ovom loše isplaniranom igrokazu danas pred novinarima predsjednik Vlade se nekoliko puta osvrnuo na rokove tražeći alibi u kratkoći vremena u kojem je cijeli postupak planiran i u kojem se odvio. To ne može biti olakotna okolnost za sve nepravilnosti koje su se odvijale u Agrokoru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad smo također svjedoci da po drugi put nakon što je morao otići povjerenik Ramljak, danas nakon odlaska Martine Dalić znamo da je cijeli proces kontaminiran i stoga s pravom strepimo za njegov konačni ishod. Podsjet ću vas - nema nagodbe i stalnog vjerovničkog vijeća. Jedino čega ima je straha za radna mjesta radnika i radnica Agrokora. 

Bivša potpredsjednica Vlade poručuje kritičarima da su se lovili za detalje. Kad sam ih slušao na konferenciji, stekao sam dojam da ona odlazi zbog zasluga. Bilo bi smiješno da nije tragično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručujem predsjedniku Vlade da s ovim činom priča ne završava nego tek počinje. Pozivam DORH da napokon reagira sukladno hrvatskim zakonima. Tražimo kažnjavanje odgovornih i izbore", zaključio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo