BERNARDIĆ NE ŽELI ODSTUPITI, ZA PETORICU SDP-ovaca PLANIRA OŠTRE KAZNE: / Četvorici se sprema suspenzija, a najglasnijem prijeti izbacivanje iz stranke!

Image
Foto: PIXSELL

Sjednica Glavnog odbora bit će sazvana do sredine ovog mjeseca prije godišnjih odmora, a na njoj bi netko mogao zatražiti i pokretanje pitanja sankcija za navedenu pobunjenu petoricu.

5.7.2018.
10:05
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je jučer u medijima objavljeno pismo na koje je 90 uglednih članova SDP-a stavilo svoje potpise, a kojim mole Davora Bernardića da podnese ostavku na svoju dužnost predsjednika stranke, sukobi unutar te stranke se nastavljaju. Pobunjeni SDP-ovci nastavili su prikupljati potpise onih koji žele Bernardićevu smjenu, a on poručuje da neće dati ostavku i prijeti sankcijama.

Image
NAJDETALJNIJI REPORT: /

Drama je daleko od gotove, Bernardić je suočen s najvećim pokretom otpora ikada, a samo su 4 moguća scenarija

Image
NAJDETALJNIJI REPORT: /

Drama je daleko od gotove, Bernardić je suočen s najvećim pokretom otpora ikada, a samo su 4 moguća scenarija

Postupali suprotno Statutu stranke

Pobunjenike predvode PeđaGrbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić, a nakon Bernardićeve smjene planiraju raspisati unutarstranačke izbore i tako izabrati novo vodstvo stranke i novog predsjednika. Na sastanku Predsjedništva održanom u utorak, Bernardić je zamolio petoricu članova da napuste stranačke prostorije. Još nema odluke o sankcijama za njih, no vrlo je izgledno da će im biti izrečene neke kazne. Naime, zaključeno je da su prekršili Statut i postupali protivno zaključcima Glavnog odbora kada je riječ o javnim nastupima, a svima je upućen poziv da prestanu s javnim obračunima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi li kaos u SDP-u?

Iako kazne još nisu predložene jer na Predsjedništvu u utorak nije bilo većine, Jutarnji list piše da je dovoljna činjenica da je prekršen Statut, kako bi Glavni odbor stranke izglasao sankcije za Peđu Grbina, Sinišu Hajdaš Dončića, Mihaela Zmajlovića, Vedrana Babića i Bojana Glavaševića. Sjednica Glavnog odbora bit će sazvana do sredine ovog mjeseca prije godišnjih odmora, a na njoj bi netko mogao zatražiti i pokretanje pitanja sankcija za navedenu pobunjenu petoricu.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, moglo bi se zatražiti izbacivanje Peđe Grbina iz stranke te suspenzija sa svih stranačkih dužnosti za preostalu četvoricu SDP-ovaca. To bi značilo da bi se Siniša Hajdaš Dončić morao povući i s mjesta potpredsjednika Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo