vođa sdp-a / Bernardić: 'Hrvatskoj je potreban potpuni restart. Virus će otići, a problemi će biti još teži'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bernardić smatra da je koronavirus na neki način zasjenio sve hrvatske probleme

29.4.2020.
10:52
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je poručio kako je Hrvatskoj danas potreban potpuni restart.

Virus će otići, problemi će ostati

Položio cvijeće i zapalio svijeće na grobu Ivice Račana na Mirogoju poručivši: „Hrvatskoj je potreban potpuni restart. Hrvatska se jednostavno mora promijeniti. Mi smo danas svjesni da stvari koje su vrijedile prije tri mjeseca više ne vrijede, svjesni smo i da glomazna administracija Hrvatskoj više ne treba”, rekao je Bernardić novinarima nakon što je, povodom obilježavanja 13. godišnjice smrti Ivice Račana, zajedno s izaslanstvom SDP-a položio cvijeće i zapalio svijeće na Račanovu grobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić smatra kako zemlju treba potpuno digitalizirati i povećati domaću proizvodnju i kapacitete jer Hrvatska, kako je rekao, više ne može živjeti samo od turizma i potrošnje uvoznih proizvoda.

Drži i da, bez obzira što je koronavirus na neki način zasjenio sve hrvatske probleme, oni s tim virusom neće otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Virus će otići, a problemi koji smo imali kao zemlja će ostati. Oni će samo biti još teži i dublji”, ocijenio je.

Istinski reformator

Govoreći o Račanu istaknuo je kako je on bio borac za istinske demokratske vrijednosti i europski put Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 „Prije svega on je bio vizionar, reformator i borac koji u najtežim trenucima svog političkog djelovanja nije odustajao mada je ponekad trpio i nepravdu te je često i na sebe preuzimao i najopasnije stvari”, poručio je.

Račan je, po njemu, istinski reformator, skroman čovjek i pošten političar. Naglasio je i da je Račan prije svega bio skroman čovjek te pošten političar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je i kako je on najzaslužniji za uspostavu demokracije u zemlji i raspisivanje prvih višestranačkih izbora, prelazak iz polupredsjedničkog u parlamentarni sustav što je bolje za zemlje poput Hrvatske te za njezin europski put.

Bernardić je kazao i da je Račan vodio i najuspješniju vladu u hrvatskoj povijesti jer je u njegovu mandatu zabilježen kumulativni rast od gotovo 20 posto u četiri godine, a stope rasta bile su više nego u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, njegova vlada sagradila je najmodernije autoceste u Europi, potakla gospodarski rast a plaće i mirovine su narasle za više od 50 posto te je ojačala i civilne institucije. 

„On je bio istinski reformator. Čovjek koji je bio definitivno ispred svog vremena”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da će stranka pod njegovim vodstvom nastaviti progresivnu politiku i politiku okupljanja. Ivica Račan rođen je 24. veljače 1944. u Ebersbachu u Njemačkoj, a umro je u Zagrebu, 29. travnja 2007. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo