BERNARDIĆ ANONIMNO PRIJAVLJEN POVJERENSTVU ZA SUKOB INTERESA: / Primio 260 tisuća kuna za pohađanje MBA programa

Image
Foto: PIXSELL, IGOR SOBAN

Kao saborski zastupnik ne smije primati darove vrednije od 500 kuna.

21.12.2017.
19:42
PIXSELL, IGOR SOBAN
VOYO logo

Prije 11 dana šef SDP-a Davor Bernardić na svojem se Facebook profilu pohvalio diolomom Poslovne škole Cotrugli i zvanjem Executive MBA's zbog čega bi mogao odgovarati pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa koje je primilo anonimnu prijavu zbog stipendije od 260.000 kuna.

"Povjerenstvo je zaprimilo anonimnu prijavu protiv dužnosnika Davora Bernardića u kojoj se navodi da je dužnosnik primio stipendiju u iznosu od 260 tisuća kuna za pohađanje MBA programa na Cotrugli Business School", navode u Povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranici poslovne škole stoji kako je cijena programa koji je predsjednik SDP-a završio 28 tisuća eura + PDV. Informacije o Bernardićevu školovanju, odnosno o tome koliko je dobio za stipendiju škola ne želi dati. Povjerenstvo tek treba odlučiti hoće li se protiv Davora Bernardića pokrenuti postupak. Prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, dužnosnici pa tako i on kao saborski zastupnik, ne smiju primati darove vrednije od 500 kuna, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U potpunosti ću poštivati svaku odluku Povjerenstva za sukob interesa. Također, osobno ću zatražiti tumačenje Povjerenstva za sukob interesa o stipendiji za MBA na Cotrugli Business School te o studijskim programima koje su financirale vlade SAD-a i Južne Koreje, a koje su, osim mene, pohađali i mnogi drugi hrvatski dužnosnici", poručio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo