VAŽAN DOGAĐAJ / Berlinska filharmonija održala povijesni koncert u dvorani Vatroslav Lisinski. Jedini Hrvat u sastavu: 'To je nešto posebno'

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupa Berlinska filharmonija, a to je za dvoranu jedan od najvažnijih događaja ove godine

19.2.2022.
22:04
VOYO logo

Cijeli Lisinski je rasprodan. U gledalištu će večeras biti gotovo 1800 posjetitelja, a cijene karata kretale su se od 600 do 1200 kn.

Ne čudi ovaj veliki interes za koncertom jer Berlinsku filharmoniju nazivaju stoncima klasične glazbe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jedini Hrvat u sastavu Berlinske filharmonije je Aleksandar Ivić, violinist sa stažom od 25 godina. Otkrio je kako reagira na to da napokon nastupa i u svojoj zemlji.

"Naravno da sam vrlo uzbuđen, to je nešto posebno što nisam nikada očekivao da će mi se dogoditi. Da ću u svom gradu nastupati i presretan sam zbog toga", kaže Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što će se sve pronaći na repertoaru?

Na repertoaru je u prvom djelu glazba iz 20.stoljeća, a u drugom dijelu je Bramsova Druga Simfonija, kaže. Orkestar od večernjašnjeg nastupa u Zagrebu očekuje lijepi koncert, nadaju se toplom prihvatu publike budući da ovdje nisu bili 80 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za turneju su se pripremali kroz nekoliko koncerata. "Pripremali smo se kao i obično, tri koncerta u Berlinu, dva koncerta u Beču, jučer Ljubljana i danas Zagreb", navodi pa dodaje: "Zagreb je tako šećer na samom kraju, a ovaj koncert biti će povijesni za koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo