'trik je uspio' / Beljak poručio HDZ-u: 'Ne računajte na nas, mi ćemo biti konstruktivna opozicija'

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Nakon Ivana Vrdoljaka, i Krešo Beljak je potvrdio kao ne napušta Narodnu koaliciju te nema šanse da formira novu vlast s HDZ-om

13.9.2016.
14:28
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Nakon jučerašnjih glasina kako bi se Hrvatska narodna stranka mogla odcijepiti od Narodne koalicije i pridružiti HDZ-u u formiranju buduće vlasti, a šef HNS-a Ivan Vrdoljak je demantirao te glasine, spekuliralo se kako bi se i HSS mogao uključiti u sastavljanje nove vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
reakcija /

Kolman za Vijesti.hr: 'U HDZ-u znaju da je HNS kvalitetniji partner od Mosta'

Image
reakcija /

Kolman za Vijesti.hr: 'U HDZ-u znaju da je HNS kvalitetniji partner od Mosta'

"To za nas nije opcija i bit ćemo konstruktivna opozicija. Nećemo biti nekorektni prema našim partnerima. HDZ-u čestitam na pobjedi i njihovo pravo je da sastave Vladu s Mostom, na nas neka ne računaju. Mi smo i u kampanji jasno rekli da je glas za Most glas za HDZ, a to nije skrivao niti HDZ. Trik je uspio, dobro su odigrali tu partiju šaha, ali sada neka sami sastavljaju Vladu", izjavio je šef HSS-a Krešo Beljak za 24sata.

Vrdoljak je ponovio kako očekuje da HDZ Vladu sastavi s Mostom, no na pitanje kako će se postaviti ukoliko ih HDZ ipak pozove na pregovore nije odgovorio uzvrativši tek kako 'na hipotetska pitanja ne odgovara', piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem izbornog rezultata HDZ i Most trebaju sastaviti Vladu i preuzeti odgovornost, a u toj vladi HNS nema što raditi", istaknuo je. 

HNS-ov Igor Kolman izjavio je za Vijesti.hr kako o suradnji s HDZ-om uopće nisu razgovarali u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je da se HNS koristi u međusobnom nadmudrivanju HDZ-a i Mosta. To se događalo i poslije prošlogodišnjih izbora. Ono što je činjenica je da u HDZ-u jako dobro znaju, a to dokazuje naš rad i rezultati i na lokalnoj i nacionalnoj razini, da je HNS kvalitetniji partner od Mosta", komentirao nam je. 

Podsjetimo, u kuloarima se već u izbornoj noći pojavila priča kako će HDZ zaobići Most i u pregovore oko formiranja saborske većine krenuti s HNS-om, HSS-om, IDS-om te zastupnicima manjine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike