BELJAK OBJAVIO DA JE VIŠE OD 100 UBOJSTAVA UDBA-E BILO PREMALO: / Sladoljev traži njegovu ostavku i ispriku žrtvama

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik HSS-a na Twitteru je komentirao, pa potom i obrisao komentar u kojem tvrdi kako su rat na prostoru bivše Jugoslavije uzrokovali fašisti koji su 'nažalost pobjegli UDBA-i'

13.1.2020.
8:25
PIXSELL
VOYO logo

Skandalozan komentar na Twitteru predsjednika HSS-a Kreše Beljaka izazvao je oštru reakciju Mostovog saborskog zastupnika Marka Sladoljeva koji putem Facebooka zahtijeva njegovu ostavku ako se ne ispriča svim žrtvama totalitarnih režima. Povod za takvu reakciju bio je Beljakov odgovor na komentar ispod objave američke kolumnistice i političke komentatorice hrvatskih korijena Katie Pavlich.

Fašisti u bivšoj državi

Komentator je između ostalog napisao kako je UDBA od 1945. do 1990. počinila više od stotinu političkih atentata izvan Jugoslavije, na što se Beljak nadovezao: "Više od 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio s**nja i tko je uzrokovao ratove od '91. do '99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Iako je komentar na kraju obrisao, nije mogao izbjeći reakcije. Tako je Sladoljev upozorio kako je Beljakova izjava u suprotnosti s europskim rezolucijama i Deklaracijom o Domovinskom ratu te je ustvrdio kako bi Beljakova politička karijera u normalnoj zemlji bila gotova.

Image
NERIJEŠENI SLUČAJ: /

Jesu li Tito i UDB-a organizirali teroristički napad u New Yorku?

Image
NERIJEŠENI SLUČAJ: /

Jesu li Tito i UDB-a organizirali teroristički napad u New Yorku?

Poziv na egzekuciju

"Krešo Beljak opravdava egzekucije UDBA-e nad hrvatskom emigracijom i žali što tih egzekucija nije bilo više. Kaže da su za ratove 90-ih i agresiju na Hrvatsku krivi fašisti s obje strane koji su po Beljaku nažalost izbjegli krvavu ruku egzekutora. U normalnoj zemlji njegova politička karijera bi bila gotova! Njegova izjava je u suprotnosti s europskim rezolucijama koje osuđuju totalitarne i autoritarne režimima, ali i s Deklaracijom o Domovinskom ratu koja uzrok rata s pravom prepoznaje u velikosrpskoj agresiji, a ne fašistima u svim državama bivše Jugoslavije koje UDBA nije dohvatila. Ono što je žalosno je činjenica da je on predsjednik stranke koja je u komunističkom režimu bila progonjenja od takozvanih antifašista. HSS je bila stranka koja je bila protiv svih oblika totalitarizma i zato je nastradala i od komunizma i fašizma. Tvrditi da 100 ubijenih ljudi od UDBA-e nije dovoljno znači pozivati na egzekuciju svih onih koji ne misle kao ti. Krešo Beljak nakon ovog mora dati ostavku ili se ispričati svim žrtvama totalitarnih režima. Druge opcije nema", napisao je Sladoljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo