BELJAK NAJAVIO MOGUĆI SAVEZ HSS-a S TRI STRANKE: / '90 posto da ćemo zajedno na izbore za Europski parlament'

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

"Znamo kakvo je stanje u SDP-u, mi ostali time nismo zadovoljni i zato smo svjesni da moramo surađivati.

18.10.2018.
21:01
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak najavio je u Rijeci mogućnost da njegova stranka pristupi savezu koji čine GLAS, IDS i HSU te da zajedno s njima HSS izađe već na izbore za Europski parlament iduće godine.

"Još stranačka tijela moraju sve to odobriti, ali pregovori su na dobrom putu i vjerujem da ćemo se oko svega usuglasiti. Mi smo stranke sličnih razmišljanja i programa, vidimo problem razmrvljene opozicije, a znamo i matematiku i zbrajanje i svjesni smo da samo ujedinjeni možemo napraviti dobar rezultat nasuprot HDZ-u, koji je najveće zlo Hrvatske", kazao je Beljak kako prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KREŠO BELJAK O AFERAMA KOJE TRESU HRVATSKU: /

'Plenković će u jednom trenutku učiniti isto što je učinio i Ivo Sanader'

Image
KREŠO BELJAK O AFERAMA KOJE TRESU HRVATSKU: /

'Plenković će u jednom trenutku učiniti isto što je učinio i Ivo Sanader'

Kad padne SDP, nude alternativu njihovim biračima

Otkrio je i moguću kombinatoriku za sastavljanje zajedničke liste za europske izbore. Anka Mrak Taritaš (GLAS) kao najpopularnija političarka iz te grupacije, te on kao šef HSS-a, bili bi simbolički na zadnjem, odnosno predzadnjem mjestu na listi, dok bi gornja mjesta na listi vjerojatno dopala IDS-u koji i sada ima eurozastupnika, Ivana Jakovčića.

"Euroizbori će biti test za opoziciju. Znamo kakvo je stanje u SDP-u, mi ostali time nismo zadovoljni i zato smo svjesni da moramo surađivati. Mi nudimo alternativu za sve koji padom SDP-a više nemaju za koga glasati, nasuprot HDZ-a. Pritom smo vrlo jasno protiv orbanizacije Hrvatske. Svi koji su za modernu Hrvatsku imat će za koga glasati", poručio je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još veće zlo od HDZ-a su oni iz redova Željke Markić"

Komentirajući tvrdnje iz udruge U ime obitelji da je država lažno umanjila broj potpisa za referendumske inicijative, Beljak je, kako kaže, sa žaljenjem kosntatirao kako je Plenkovićev HDZ ispao jedina brana protiv »markićizma i šatorizma«.

"Na kraju je Andrej Plenković morao pokazati kako se ponašati sa radikalnom desnicom. Žao mi je što to pred 7-8 godina već nisu učinili neki drugi. HDZ je zlo, ali još bi veće zlo bilo da na vlast dođu oni iz redova Željke Markić, ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo