Beko: Bio bih premijer, ne bi vam se svidelo

Prćija pre svega

14.3.2013.
7:47
VOYO logo

"Bio bih premijer, ali vam se to ne bi dopao", izjavio je sinoć na Kopaonik biznis forumu poznati biznismen Milan Beko.

Beko je zapravo odgovorio na pitanje koje mu je kao jednom od panelista upućeno sms porukom, a koje je glasilo: "kada biste bili premijer koje četiri mere biste preduzeli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A, 'birate' me za premijera...Važi. Pristajem. Ali, neće vam se dopasti, odmah da vam kažem", odgovorio je Beko i dodao da su Srbiji potrebni "čvrst lider i ideologija".

Lider treba da bude uspešan, a ne popularan, rekao je Beko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je oštro kritikovao odnos države prema privatnom sektoru.

Beko je rekao da je država najveći dužnik srpskoj privredi i da duguje privatnim kompanijama više od milijardu evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovom mišljenju sadašnji Nacionalni savet za privredni oporavak Srbije ne služi ničemu, i predstavlja samo alibi za ono što se dešava u privredi.

U privredi je sve određeno odnosom države prema privatnom sektoru i od toga zavisi koliko će privreda neke zemlje biti uspešna, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beko smatra da bi država trebalo samo da daje okvir za privrednu delatnost ,odnosno da omogućuje slobodnu tržišnu ekonomiju, a često se dešava da država ulazi u taj okvir i unutar njega pravi antagonizme.

Srpska privreda neće moći da napreduje sve dok fokus bude samo na Evropi i rešavanju pitanja Kosova, smatra on i zaključuje: "Politika ne dozvoljava privredi da se razvija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo