4 EURA... / Beach bar u Vodicama naplaćuje mjesto za ostavljanje ručnika, gosti u šoku. Oni kažu: 'Možemo naplatiti i zrak'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Screenshot Facebook

A za ležaljku ćete platiti 10 eura, dok će se za postavljanje baldahina platiti čak 43 eura

11.7.2024.
7:08
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Screenshot Facebook
VOYO logo

Ne čudi što se iz godine u godinu priča o 'privatiziranim' plažama koje su ustvari javne, a osobito s onima koji "rezerviraju mjesto na plaži ručnicima. Tako su se u jednoj Facebook grupi građani požalili na beach bar u Vodicama koji je počeo naplaćivati postavljanje ručnika - četiri eura?!

Bar su kontaktirali kolege s portala Morski.hr kojima su poručili da se ne radi "o plaži već o privatnom posjedu 10-ak metara iznad same plaže, tj. pomorskog dobra i kako vlasnik i koncesionar tamo mogu naplaćivati i zrak ako to žele."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako tvrde da svatko tko na njihovom posjedu želi staviti svoj ručnik, mora platiti četiri eura, za ležaljku 10, dok će se za postavljanje baldahina platiti čak 43 eura.

Image
Foto: Screenshot Facebook

Morski.hr piše da bi to uopće mogli naplaćivati moraju imati registriranu djelatnost te izdavati račune. Trenutno se o ovom slučaju čeka očitovanje Državnog inspektorata te nadležnih institucija u Vodicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Trendovi na plaži: Jesu li svi na mobitelima ili šum mora i dalje pokreće listanje stranica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo