BAUK KAŽE DA POSTOJI I PETA KOLONA U JASENOVCU: / 'Jedan dan su s onima koji viču ZDS, a drugi dan se čude'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Problem ne vidi u četiri kolone iako bi, kaže, bilo dobro da je jedna

25.4.2018.
10:43
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk poručio je u srijedu kako su četiri kolone u Jasenovcu pokazale da podjele u društvu još nisu prevladane, a on misli da je problem "u petoj koloni, koja je u Jasenovcu s nama, a u Saboru i Vladi s njima".

"Izraz peta kolona najbolje opisuje odnos u kojem si jedan dan s onima koji viču 'Za dom spremni', a drugi dan se tome čude", poručio je Bauk u petak u slobodnoj raspravi na početku saborskog zasjedanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije je bila kolona predstavnika židovskog naroda. Nakon toga su u koloni išli predsjednica Republike i gospodin Čičak, pa je treća kolona bila u subotu u kojoj su bili predstavnica SNV-a, Saveza antifašističkih boraca i najveći dio onih koji su željeli obilježiti proboj i stradanje logoraša u Jasenovcu. Onda smo imali četvrtu kolonu u kojoj su, po mom stavu, bili oni koji su morali biti tamo po zapovjednoj liniji, a to su predstavnici Vlade i još neki koji su im se pridružili u nešto manjem broju", nabrajao je Bauk.

Problem, kaže, ne vidi u četiri kolone iako bi bilo dobro da je jedna. "Mislim da je problem u petoj koloni, a to je ona koja je u Jasenovcu, da tako kažem s nama, a u Saboru i Vladi s njima. I kada ta peta kolona bude odlučila da bude jedna kolona, onda će biti jedna kolona", poručio je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo