nema poroke / Bauk: 'Kako sam uštedio 500.000 kuna u četiri godine? Suzdržao sam se od kupnje Rolexa i automobila'

Bivši ministar Arsen Bauk kazao je kako je tijekom mandata uspio uštedjeti pola milijuna kuna tako što si nije priuštio luksuze koje si omoguće ostali političari, te je dodao kako nema poroka poput cigareta ili alkohola

23.2.2016.
8:38
VOYO logo

Nakon što je objavio imovinsku karticu u kojoj je naveo kako je svoju štednju u četiri godine povećao za pola milijuna kuna, bivši ministar javne uprave Arsen Bauk progovorio je za Jutarnji o svojoj štedljivosti. 

Image
zato je bauk štedio /

Milanović 'osiromašio' nakon mandata: imovinska kartica bez automobila, štednje i stana

Image
zato je bauk štedio /

Milanović 'osiromašio' nakon mandata: imovinska kartica bez automobila, štednje i stana

"Prosječan prihod je bio negdje 18-19 tisuća kn (plaća plus kamate na štednju), a rashod osam-devet. Suzdržao sam se od kupnje Rolexa od 50.000 kn i automobila od 350.000 kn, 35.000 kn otpada na to što nisam kupovao kutiju cigareta dnevno i to je već 85 posto. Da sam to napravio, sad ne bismo vodili ovaj intervju, iako bi, prema mojem shvaćanju, to bilo puno čudnije nego ovo. Ali OK, s tim sam se pomirio prije četiri godine kad su se mediji više bavili mojom nego Kerumovom imovinskom karticom. A i ovaj intervju smo obavili mailom pa vam nisam morao platiti kavu, iako bih se opirao pa biste je vjerojatno vi platili. Ukupno gledajući, mislim da sam i dalje jedan od 20 posto najsiromašnijih političara. Možda sam taktički pogriješio što nisam kupio automobil prije objave kartice, ispalo bi manje", komentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bauk je odbio odgovoriti na pitanje o dnevnim troškovima objašnjavajući takvo razlaganje 'nepristojim i bezobraznim'. No, otkrio je kako ne pije alkohol, ne puši i ne kocka. Tijekom ministarskog mandata kupio je samo četiri ili pet odjela od kojeg je jedno bilo skuplje, a ostala su bila jeftina.

Podsjetimo, Bauk je u protekle četiri godine štednju povećao za pola milijuna kuna. Naime, 'štedljivi' Bauk je svoj ministarski mandat završio s 969.000 kuna i 81.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo