izbjegava ministra? /

Baš kada smo zaboravili na sukob Banožića i Milanovića: Hranj pozvan s ministrom u Kosovo, kupili mu kartu, ali onda..

Image
Foto: Sanjin Strukic/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hranj je nedavno Banožića optužio da ga 'strateški zlostavlja', dok je Banožić od njega tražio da podnese ostavku

17.12.2021.
17:51
Sanjin Strukic/Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Neobičan posjet ministra obrane Maria Banožića Kosovu ponovo je podsjetio na sukob između njega i predsjednika Milanovića, koji je ponovo prelama preko leđa glavnog načelnika Glavnog stožera, admirala Roberta Hranja.

Naime, Banožić je u službenom posjetu Kosovu tijekom kojeg je posjetio sjedište NATO operacije KFOR, te se susreo s hrvatskim vojnicima koji su smješteni u Campu Villagio kod Peći. Iako se radi o službenom vojnom posjetu, u hrvatskom izaslanstvu nema Hranja, što je neobična situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu obrane službeno su odgovorili Jutarnjem listu da je "u planu programa službenog posjeta ministra obrane Republici Kosovu odmah bilo predviđeno, a potom i potvrđeno iz Kabineta načelnika Glavnog stožera, da će načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj biti u izaslanstvu ministra obrane u službenom posjetu Republici Kosovu. Za službeni posjet ministra obrane kupljene su avionske karte za izaslanstvo koje uključuje i avionsku kartu za admirala Roberta Hranja", stoji u odgovoru.

Image
Predsjednik na fakultetu /

Milanović o Banožiću i sukobu s Hranjom: Načelnik Glavnog stožera je za ministra Aristotel

Image
Predsjednik na fakultetu /

Milanović o Banožiću i sukobu s Hranjom: Načelnik Glavnog stožera je za ministra Aristotel

No, Hranj se ipak nije pojavio na letu. Iz MORH-a su izvijestili kako je iz Kabineta načelnika Glavnog stožera stigla obavijest da admiral Hranj iz osobnih razloga nije u mogućnosti sudjelovati u planiranom posjetu te je zatražio i korištenje godišnjeg odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji neslužbeno doznaje da je admiral Hranj zaista na godišnjem odmoru i to već tjedan dana. Naime, predsjednik Zoran Milanović je prošlog petka objašnjavajući zbog čega na proslavi dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nema Hranja kazao da je "načelnik nekoliko dana na godišnjem odmoru".

Isti dnevni list piše i da je razlog zbog kojeg je Hranj tražio godišnji odmor upravo sada taj da ne mora provesti dva dana s Banožićem na Kosovu. Naime Hranj je nedavno ministra Banožića optužio da ga "strateški zlostavlja", dok je Banožić od njega tražio da podnese ostavku. Također je u tijeku inspekcijski nadzor zapovjedi admirala Hranja oko korištenja vojnih sredstava za potrebe Ureda predsjednika koje je zatražio ministar obrane. Upravo zbog svega navedenog nagađa se da je Hranj izbjegao put na Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo