NE OSPORAVA PROPUST / Bartulica kažnjen s 530 eura: Zatajio podatke u imovinskoj kartici zbog neznanja?

Image
Foto: Pixsell/Patrik Macek

'Otegnuta okolnost je činjenica da je ispunjavanje imovinske kartice osnovna obveza svakog obveznika i da su iste dužni svi popunjavati istinito i potpuno'

23.5.2024.
12:27
Pixsell/Patrik Macek
VOYO logo

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica kažnjen je novčanom kaznom od 530 eura. Povjerenstvo za sukob interesa Bartulicu je kaznilo zbog nesklada u imovini.

Predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković objasnila je da su redovitom provjeru imovinskih kartica utvrdili kako zastupnik Bartulica u imovinsku karticu 2019. godine nije prijavio poslovne udjele u tvrtki Servimus d.o.o., čija je vlasnica bila njegova supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto se ponovilo i u imovinskim karticama 2020.i 2021. godine. Bartulica tada nije prijavio poslovne udjele u tvrtki Pio consulting d.o.o. čiji je vlasnik u cijelosti bio Bartulica.

Image
'PROBILI SMO LED' /

Bartulica otkrio detalje sporazuma: 'Nije tajna da su DP i HDZ imali nategnute odnose'

Image
'PROBILI SMO LED' /

Bartulica otkrio detalje sporazuma: 'Nije tajna da su DP i HDZ imali nategnute odnose'

"On je u bitnome naveo kako ne osporava utvrđeni propust koji je nastao zbog neznanja. Naveo je kako tvrtka Pio consulting nije imala poslovnu aktivnost prije nego li je prenesena na suprugu. Bartulica je problematizirao pojam imovine partnera, zbog čega mu je dano mišljenje", rekla je Jozić-Ileković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je istaknula i kako u ovom predmetu nema spornih pitanja, te kako je Bartulica povrijedio odredbe Zakona.

"Otegnuta okolnost je činjenica da je ispunjavanje imovinske kartice osnovna obveza svakog obveznika i da su iste dužni svi popunjavati istinito i potpuno. S obzirom na činjenice da u dvije imovinske kartice nije naveo vlasništvo nad tvrtkom Pio consulting, te s obzirom na to da u imovinsku karticu od 2015. godine nije prijavio poslovne udjele u Servimus d.o.o. dovodi ga u povredu Zakona", zaključila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bartulica poslao poruku Plenkoviću: 'Sa mnom neće tako igrati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo