Stanovnici Gornje Dubrave očajni / 'Barem jednom na tjedan ostajemo bez vode, a cijev su popravljali već 13 puta'

Vode više nema nego što je ima, računi su iz mjeseca u mjesec jednako visoki, a nakupilo se i dodatnih troškova

20.9.2019.
16:00
VOYO logo

Stanovnici zagrebačke Gornje Dubrave ogorčeni su. Već drugi put ovaj tjedan ostali su bez vode, a to je scenarij koji im se ponavlja mjesecima. Odgovore su tražili na svim adresama, ali bez uspjeha. Tvrde da je istu cijev Zagrebački vodovod popravljao čak 13 puta!

Barem jednom na tjedan u Gornjoj Dubravi vode nema ni za piće, ali kamoli za nešto drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je drugi put u tjedan dana da smo ostali bez vode. Nekada se dogodi da 10 dana imamo vodu pa opet nestane. Ali stvarno, tri-četiri puta mjesečno vode nestaje'', upozorava Viktorija Drgestin iz Gornje Dubrave.

A kad i dođe, često je žuta ili smeđa. Vode više nema nego što je ima, računi su iz mjeseca u mjesec jednako visoki, a nakupilo se i dodatnih troškova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prazne slavine mogle bi postati svakodnevica

''Perilica rublja mi je otišla, perilica posuđa, frižider koji mi se napuni, filter košta 400 kuna'', nabrajala je Drgestin.

Nije im jasno zašto se radovi na istoj cijevi ponavljaju iz tjedna u tjedan. ''13 puta na jednom mjestu je pukla cijev! Pa ima li toga igdje??'', pita se Zdravko Pantelić, a Ivan Budak dodaje: ''Najinteresantnije je to što svaki put kad saniraju, oni i asfaltiraju. Znači troškovi su veliki. Asfaltiraju i onda opet dođu kopati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz gradske četvrti Gornja Dubrava uvjeravaju da čine sve što je u njihovoj moći, a iz Vodoopskrbe i odvodnje poručuju da su svjesni potrebe rekonstrukcije cjevovoda na tom području: ''Vodoopskrba i odvodnja pokrenula je aktivnosti na izradi idejnog, glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije vodoopskrbnog cjevovoda. Nakon dobivanja potrebnih dozvola prioritetno ćemo pristupiti radovima''.

A do tada - prazne slavine mogle bi postati svakodnevica stanovnika Gornje Dubrave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo