'OSTAJEM U VLADI' / Banožić uz znakovitu fotku poslao poruku Milanoviću: 'Neki će ovo protumačiti kao moju slabost. Radim to svjesno'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić jutros se preko Facebooka osvrnuo na jučerašnju poruku predsjednika Zorana Milanovića da suradnja s njim više nije moguća

20.1.2022.
10:45
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić jutros se preko Facebooka osvrnuo na jučerašnju poruku predsjednika Zorana Milanovića da suradnja s njim više nije moguća.

Predsjednik Milanović je to napisao u pismu predsjednik Vlade Andreju Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od gospodina Milanovića koji je u pismu premijeru naveo da suradnja sa mnom više nije moguća, ja smatram da je suradnja institucija predsjednika Republike i ministra obrane nužna i moguća", napisao je Banožić u statusu.

"Nije tu u pitanju Zoran Milanović ni Mario Banožić nego interes Republike Hrvatske. Možemo ovako nastaviti unedogled, ali to nije dobro za državu kojoj služimo. Nadam se da ćemo ipak uspjeti uspostaviti dijalog i ostvariti bar minimum suradnje", dodao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ JEDNO U NIZU /

Procurilo pismo Zorana Milanovića Plenkoviću: 'Ne vidim nikakvu mogućnost suradnje s Banožićem'

Image
JOŠ JEDNO U NIZU /

Procurilo pismo Zorana Milanovića Plenkoviću: 'Ne vidim nikakvu mogućnost suradnje s Banožićem'

"Onima koji će ovu poruku protumačiti kao izraz moje slabosti unaprijed poručujem kako svjesno to radim jer ovakav odnos najodgovornijih ljudi obrambenog sustava zasigurno nije u interesu Republike Hrvatske", zaključio je Banožić u statusu uz koji je stavio fotografiju na kojoj se smiješi zajedno s predsjednikom Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ostajem u Vladi'

Ministar obrane Mario Banožić u izjavi prije sjednice Vlade rekao je da ostaje u Vladi i da ima potpuno povjerenje premijera.

"Ostajem u Vladi, imam potpuno povjerenje premijera. Iz Ureda predsjednika napravljen je blagi pritisak prema supruzi glavnog inspektora kad je rečeno da je dobila mjesto u HEP-u, to je bila poruka. To i ja prolazim, pogledajte medijski pritisak od rujna jer sam imao svoje mišljenje", rekao je, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad me premijer pozvao u Vladu, učinio je to u neposrednom razgovoru gdje je pokazao da ima potpuno povjerenje, kao i sad. Problem postoji samo za g. Milanovića koji mora shvatiti da vojska nije njegova igračka. Nemam strah dok god radim pošteno", rekao je Banožić.

Banožić je rekao i da će skinuti oznaku tajnosti s inspkecijskog izvješća, onda kada predsjednik Milanović skine "klasificiranost s podataka putovanja zbog kojih je nastao problem". "Kad to učini, učinit ću ja za ovo da javnost dobije kompletnu sliku. Onda će se vidjeti da nije sve kao u pismu", dodao je Banožić i dodao da je inspekcija poslana zato što se njega zaobilazilo kod donošenja zapovjedi. "Pismo nije točno, a ne mogu reći što je pokazao nalaz", kazao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od svibnja nemam komunikaciju s Uredom predsjednika i sve što se tražilo, treba staviti u kontekst da se vidi da Ured ne želi suradnju s Ministarstvom", zaključio je Banožić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo