'SJEĆAM SE SREĆE...' / Banožić pojasnio izjavu da je i on sam kao dijete bio u Oluji: 'Imao sam dovoljno godina, sjećam se masu događaja'

Image
Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

'Generacijski sam imao dovoljno godina da zapamtim što se događalo 1991. i 1995. godine. Znam što su branitelji i civili prolazili, sjećam se masu događaja vezanih za Vinkovce', rekao je ministar obrane

4.8.2022.
14:24
Tomislav Miletić / PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić ustvrdio je u četvrtak da nedolazak ministara na prijem ratnih zapovjednika, koji ove godine u Kninu prvi put samostalno organizira Ured predsjednika Republike, nije rezultat neslaganja s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

''Spomenuta tri ministarstva su bila organizatori, a predsjednik je bio gost. Prošle godine su bili uključeni i neki ljudi iz Hrvatskog generalskog zbora i počelo se pričati o nekom skandalu. Organizacije je prepuštena, mi kao ministri smo dali podršku, bit će čovjek iz Ministarstva obrane, pa ne vidim nijedan sporan element'', izjavio je Banožić nakon svečane akademije povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO "Oluja" u MORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROSLAVA OLUJE /

Poslušajte kako se Banožić opravdavao kad su ga pitali zašto je odbio poziv Milanovića: 'Znate, ja u 18 sati imam neke obveze'

Image
PROSLAVA OLUJE /

Poslušajte kako se Banožić opravdavao kad su ga pitali zašto je odbio poziv Milanovića: 'Znate, ja u 18 sati imam neke obveze'

'Sjećam se trenutaka sreće kad je završila Oluja'

Mediji su ranije izvijestili da na predsjednikovom prijemu neće sudjelovati ministar branitelj Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i Banožić kao ministar obrane. Banožić je pojasnio i svoju jučerašnju izjavu da je i on sam ''kao dijete bio u Oluji''.

''Generacijski sam imao dovoljno godina da zapamtim što se događalo 1991. i 1995. godine. Znam što su branitelji i civili prolazili, sjećam se masu događaja vezanih za Vinkovce, ali i trenutaka sreće kada je završena VRO 'Oluja''', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Milanović želi svojatati događaj'

Govoreći o proslavi VRO "Oluja", Banožić je optužio Milanovića da "želi svojatati događaj''.

''U redu, događaj je tu, dobio je podršku. Nema ničega što bi moglo umanjiti Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić je naglasio da nema problema s time da Milanović organizira prijem, ali je istaknuo kako je Hrvatska vojska tu da pripomogne, a "nije najamni radnik". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo