OBLJETNICA PRELETA MIG-OM / Banožić o nepozivanju Selaka: 'Nikada ne branim da netko dolazi na vojne događaje. Komunikacija koju je koristio je neprimjerena'

'Čast mi je što sam danas ovdje gdje imamo priliku prisjetiti se trenutka prije 30 godina i preleta gdje se okrenula jedna nova povijest'

16.5.2022.
11:52
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice preleta MIG-om pukovnika Ivice Ivandića u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama. Banožić je u Divulje stigao MORH-ovim helikopterom.

"Čast mi je što sam danas ovdje gdje imamo priliku prisjetiti se trenutka prije 30 godina i preleta gdje se okrenula jedna nova povijest za Hrvatsku i hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Upravo danas bi ovaj MIG trebao biti podsjetnik ne samo na vrijeme od prije 30 godina nego i za nas je obilježavanje jednog novog trenutka, jednog budućeg razvoja hrvatskog ratnog zrakoplovstva", rekao je Banožić pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro se sjećam situacije upravo iznad Vinkovaca kada sam i prvi i drugi i treći put doživio sa svojom obitelji što to znači ratno zrakoplovstvo vojsci kada ga nema. Svim novim generacijama, ja sam siguran da ćete pružiti pomoć kao što ga pružate i svakodnevno u svojem radu."

Image
PORUKA NAKON KRITIKE /

MORH o nepozivanju Selaka na obljetnicu preleta: 'Nitko time ne umanjuje njegove zasluge i značaj'

Image
PORUKA NAKON KRITIKE /

MORH o nepozivanju Selaka na obljetnicu preleta: 'Nitko time ne umanjuje njegove zasluge i značaj'

O Selaku: 'Njegove izjave ne želim komentirati'

Zatim je komentirao kontroverzu zbog nepozivanja Ivana Selaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Selak je u posljednjih godinu dana već nekoliko puta izlazio u medije zbog osobnog stajališta i komunikacije koju je koristio, mislim da je neprimjereno. Neprimjereno prije svega jer na taj način prezentira dobar dio HV-a koji poštuje ono što je radio kao pilot. To je ovo sa stručne strane. S osobne strane, to govori najbolje o njemu. Mogu reći da nisam sudjelovao u stvaranju popisa pozvanih niti ikada to činim niti ikada branim da netko dolazi na vojne događaje. Njegove izjave ne želim komentirati", rekao je ministar.

Podsjetimo, jučer je zbog obilježavanja preleta MIG-om izbio skandal jer MORH na proslavu nije pozvao Ivana Selaka koji je svojim MIG-om sletio kad i Ivandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo