Uspješna prilagodba / Banke u Hrvatskoj uspješno prešle na euro. Sve usluge ponovno dostupne klijentima

Image
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Sve banke u Hrvatskoj 2. siječnja otvorene su za rad s klijentima. Banke su uspješno provele proces prelaska na euro te su sve usluge u potpunosti dostupne korisnicima

2.1.2023.
9:21
Ivana Ivanović/PIXSELL
VOYO logo

Najveće banke koje posluju u Hrvatskoj u ponedjeljak su izvijestile u uspješnom prelasku na euro i dostupnosti svih usluga za klijente, dok poslovnice nekih banaka isključivo danas rade samo u popodnevnim satima

Zagrebačka banka među prvima je završila postupak prilagodbe sustava na euro i sve usluge banke u potpunosti su dostupne klijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klijenti Zagrebačke banke mogu nesmetano obavljati sva plaćanja debitnim i kreditnim karticama Zagrebačke banke za individualne i poslovne korisnike.

Dostupno je online bankarstvo kao i API namjensko sučelje Banke putem kojeg se provode aktivnosti inicirane od strane drugih pružatelja platnih usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve poslovnice Zagrebačke banke 2. siječnja otvorene su za rad s klijentima.

Image
'SVE JE SPREMNO' /

Veliki vodič o uvođenju eura! Hoće li ih biti dovoljno i do kada bankomati neće raditi?

Image
'SVE JE SPREMNO' /

Veliki vodič o uvođenju eura! Hoće li ih biti dovoljno i do kada bankomati neće raditi?

Hrvatska poštanska banka je u potpunosti realizirala sve aktivnosti prelaska na novu valutu te završila proces prilagodbe na euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslovnice HPB-a rade po redovnom radnom vremenu, a isplata mirovina je zbog prilagodbe na euro omogućena danas 2. siječnja 2023. te se od veljače redovna mirovinska primanja nastavljaju isplaćivati prvog dana u mjesecu.

U tijeku je prilagodba bankomata na kojima je moguće podići isključivo eure. Od 15. siječnja cijela mreža HPB bankomata bit će prilagođena na euro, a do tog datuma omogućeno je podizanje gotovine debitnim karticama fizičkih osoba na svim bankomatima u RH bez naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HPB će tijekom 2023. za sve potrošače mijenjati gotov novac kune za gotov novac eura uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i bez naknade, neovisno o količini novčanica i kovanica koje se mijenjaju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike