KALINIĆ NALJUTIO VUČIĆA, ČULI SU SE I TELEFONOM: / 'Izgladili smo nesporazume, on je jedna vrlo ugodna osoba'

Image
Foto: PIXSELL / AFP

Predsjedniku Srbije zasmetala je opservacija pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavla Kalinića o prosvjedima u Srbiji te ga je osobno nazvao da ga priupita o tome

19.3.2019.
19:44
PIXSELL / AFP
VOYO logo

Pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavla Kalinića danas je nazvao ni manje ni više nego predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Kalinić vjerojatno nije očekivao njegov poziv, a niti da će ovaj biti ljut na njega.

Povod Vučićevoj ljutnji bilo je jučerašnje Kalinićevo gostovanje na televiziji N1 u emisiji Novi dan gdje je, među ostalim, komenitrao i prosvjede u Srbiji protiv Vučića. Kalinić je pronicljivo zaključio da iza tih prosvjeda stoje strane obavještajne službe te je to i rekao u emisiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja ni ne znam tko je taj Pavle Kalinić'

"Iza toga ne vjerujem da stoji ekipa iz Dveri ili Đilas ili Vuk Jeremić. Tu vjerojatno postoji pomoć sa strane da se dovede Vučića u red, da radi ono što se traži od njega - da radi ili će dovesti novu ekipu koja će bolje slušati", ustvrdio je Kalinić.

Njegove su opservacije došle i do predsjednika Srbije, a sudeći po njegovoj reakciji na upit novinara - nisu mu se baš svidjele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što se tiče tog Pavla Kalinića, ne znam ni tko vam je to, da vam pravo kažem. Ja ne gledam hrvatske medije, meni samo kad kažu da se oni mnogo vesele mojoj propasti, ja znam da sam nešto dobro učinio za Srbiju. Nemam pojma što oni pričaju. Umiješanost stranih službi? Pa slušajte, ljudi, ako vi mislite da sve druge zemlje ovoga svijeta stoje i gledaju što se događa – neka stoje i gledaju", kazao je Vučić.

'Vučić je za mene jako ugodno iznenađenje'

No, Vučić nije stao na tome već se potrudio da dobije i Kalinićev broj mobitela i osobno ga nazove. Kalinić je to sam potvrdio za N1 prepričavši ukratko razgovor s Vučićem i svoje dojmove o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je prvo komentirao pa je tek onda pogledao emisiju koja je bila snimana u Zagrebu, nakon toga smo se čuli, popričali, izgladili nesporazume. U svakom slučaju je jedna vrlo ugodna osoba, s obzirom da smo prije nekih 30 godina bili na bitno različitim stranama. Jedno jako ugodno iznenađenje za mene", rekao nam je Kalinić.

Na pitanje je li možda dogovorio i susret s Vučićem, Kalinić je kazao: "Možda u budućnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo