BANDIĆ ŽESTOKO NAVALIO NA DIVJAK, KAŽE DA ONA 'JADNA NIŠTA NE RAZUMIJE' I TRAŽI OSTAVKU: / Brzo mu je spustila

Image
Foto: Pixsell

Nakon što je ponovno tražio ministričinu smjenu te rekao da ona 'ništa ne razumije', Divjak mu nije ostala dužna, odnosno, njezino ministarstvo

4.6.2019.
14:50
Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanoj u središtu njegove stranke opet se osvrnuo na udžbenike i još jednom zatražio ostavku ministrice Blaženke Divjak, izvještava N1. Bandić je govorio o nabavi udžbenika za sljedeću školsku godinu i kazao da mu je žao ministrice obrazovanja te da ona "jadna ništa ne razumije".

Potom je još jednom kazao kako će od premijera Andreja Plenkovića zatražiti ostavku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak te kako očekuje od premijera da povuče državnički potez. Na pitanje znači li to da bi njegova stranka mogla zamijeniti HNS u Vladi, Bandić je kazao kako njih fotelje ne zanimaju, ali da Divjak ne mogu oprostiti kršenje zakona, bačenih osam milijuna kuna na metodičke udžbenike i nabavljanje tableta po dvostruko većoj cijeni nego što se oni inače mogu nabaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BANDIĆ NAPAO MINISTRICU DIVJAK: 'Ja sam učio na grah, nije mi trebao tablet'

Image
BANDIĆ NAPAO MINISTRICU DIVJAK: /

'Ja sam učio na grah, nije mi trebao tablet'

Image
BANDIĆ NAPAO MINISTRICU DIVJAK: /

'Ja sam učio na grah, nije mi trebao tablet'

'Neka uputi novi poziv ili podnese ostavku'

Bandićev saborski Klub zastupnika zatražio je u petak od ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak da povuče dopis upućen osnovnim školama o nabavi udžbenika obveznih predmeta za iduću školsku godinu, odnosno da uputi novi ili podnese ostavku, piše N1. Poručili su da će, ako se to ne dogodi, Klub pokrenuti postupak ministričine smjene. Najavio je to član Kluba i potpredsjednik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda, nezadovoljan planom Ministarstva znanosti i obrazovanja da među udžbenicima koje će platiti država ne budu i udžbenici za vjeronauk, jer se, kako tumači, radi o izbornom, a ne obveznom predmetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

04.06.2019., Zagreb - Stranka rada i solidarnosti odrzala je konferenciju za medije o reformi skolstva na kojoj su nazocili Marija Puh, Kazimir Varda, jelena Pavicic Vukicevic, Milan Bandic i Ermina Lekaj Prljaskaj. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tom prigodom, Bandić je kazao sljedeće: "Mi ćemo financirati ono što je ministrica prekrižila, ona svjetonazorski vodi ministarstvo. Izborni predmeti trebaju biti sastavni dio udžbenika koje treba platiti ministarstvo. I zato će Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti tražiti podršku od svih klubova da dobije ono što je Sabor odlučio i na čemu je Stranka rada i solidarnosti inzistirala - besplatne udžbenike i u svim izbornim predmetima. Ili ćemo tražiti smjenu ministrice".

Divjak je tada Bandiću odgovorila da to nije pitanje svjetonazora, nego je pitanje jednakog tretmana svih izbornih predmeta i pitanje financiranja. "Bilo bi neodgovorno od mene da kažem da će se financirati svi izborni predmeti i udžbenici, a da za to nemam fiskalnu podlogu. Klub gradonačenika ima pravo iznositi mišljenje, ali bilo bi dobro da gradonačelnik prvo iznese sve iskaze na sudu iz svih procesa koji se protiv njega vode", kazala je tada ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OPORBA OPALILA RAFALNU PALJBU PO DIVJAK: 'Na trošnu kuću postavljate novu fasadu’ i ‘svodite obrazovanje na kilograme'

Divjak oštro uzvratila Bandiću

Nakon što je ponovno tražio ministričinu smjenu te rekao da ona "ništa ne razumije", Divjak mu nije ostala dužna, odnosno, njezino ministarstvo. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su sljedeće: "Drago nam je da je gradonačelniku u fokusu obrazovanje, ali žao nam je što se to nimalo ne reflektira na opremanje ili održavanje škola kojima je Grad osnivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

18.05.2019., Zagreb - Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blazenka Divjak sudjelovala na svecanom otvaranju Otvorenog dana, najvece popularno- znanstvene manifestacije Instituta Rudjer Boskovic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Za kraj rekli su da bi bilo znatno važnije da gradonačelnik uloži novac u sanitarne čvorove u školama i sanaciju azbestnih krovova, nego na zlatne WC-e i kumstva.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo