Bandić poslao nove račune, neki su netočni

Nakon što je Milan Bandić roditeljima dostavio nove račune za smještaj djece u vrtić po kojima neki moraju platiti akontacijske rate od 2.

29.8.2011.
14:37
VOYO logo

U zagrebačke vrtiće u ponedjeljak su ujutro stigle uplatnice s novim razrednim cijenama za svako dijete posebno. Riječ je o cijenama koje se temelje na dohodovnom cenzusu, a na čemu je inzistirao gradonačelnik Milan Bandić.

Kako bi se poštivala privatnost roditelja 33 tisuće djece, uplatnice s iznosima od nula do 2.000 kuna dostavljene su u omotnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji koji dosad nisu predali potrebnu dokumentaciju jer Bandićev način naplaćivanja smještaja u vrtićima smatraju nezakonitim, primit će akontaciju na najviši iznos, a da bi to ispravili morat će priložiti sve papire u roku 15 dana.

Već su se pojavili i slučajevi pogrešnog obračuna. Jednom roditelju kad je u ponedjeljak došao u vrtić u koji su upisana njegova djeca dodijeljena je uplatnica s četveroznamenkastim iznosom, umjesto na oko 700 kuna, koliko je računao da će plaćati vrtić. Na kraju je, kaže, doznao da je nedostajalo "uvjerenje o primanjima HZZO-a", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je priznao odluku Skupštine

Iako je HRT izvjestio kako će se zbog ovog problema ovaj tjedan ponovno sazvati Skupština, SDP-ov član Mirando Mrsić tvrdi da za to nema potrebe.

"Poslavši roditeljima uplatnice po kojima moraju platiti akontacijske rate gradonačelnik nam je izbio mogućnost da ga prijavimo zbog protupravne naplate, međutim time je ujedno priznao odluku Skupštine po kojoj cijene ostaju 200 i 400 kuna", kazao je za Danas.hr Mrsić ističući kako su odluku Skupštine potvrdila tri ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo roditelje da plate onoliko koliko su i dosad plaćali smještaj u vrtić, a da gradonačelnikove uplatnice ignoriraju jer je odluka Skupštine legitimna", kazao je Mrsić dodajući kako će na gradonačelnikovo ponašanje reagirati kroz gradske odbore.

Vezani članci:

arti-201107120475006 arti-201106280846006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo