HOĆE LI ZAGREB NA IZBORE? / Bandić o proračunu: 'Nigdar nije bilo da nekak nije bilo, nigdar ne bu da nekak ne bu'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik uvjeren je da će zastupnici u Gradskoj skupštini u utorak poduprijeti gradski proračun za 2016.

21.12.2015.
22:53
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Turizam u Zagrebu ovih dana piše povijest. Nakon što je grad proglašen europskom adventskom destinacijom broj jedan, to je danas potvrdio i jedan od najčitanijih svjetskih portala Daily Mail, koji je napisao da je Zagreb obavezna desatinacija ove zime, privlačnija i od Beča i od Praga.

A sve to je dovelo i do aposlutnog rekorda u broju dolazaka. Danas je u grad stigla milijunta putnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim povodom u RTL Direktu razgovarali smo sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem

"Prije dvije godine sam vidio u Beču klizalište i znao sam da će ovo kod nas bili ljepše. Trebalo nam je tri godine da to sve potaracamo i da pobijedimo najveće europske metropole. Ja sam ih sve obišao i njihova priča je već jako isfurana, a naša je u forci. Sljedeće godine će biti još i ljepše, ne samo ovdje nego i na Gornjem gradu. Već imam ideju za Gornji grad", rekao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo imali čast uručiti poklon milijuntom putniku u Zagrebu. I zanimljivo je da je ta gospođa iz Velike Britanije došla na Advent. Znači, da nije Adventa, nebi imali mjesec dana prije milijuntog putnika. Ovo implicira brojne učuinke - gospodarske, turističke, kulturne. Ovo je velika stvar ne samo za Zagreb nego i za Hrvatsku. Ponosan sam jako zbog toga", dodao je Bandić. 

U utorak je na dnevnom redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine rebalans proračuna i proračun za 2016. Ako zastupnici ne prihvate proračun, Zagreb bi mogao na prijevremene izbore u svibnju iduće godine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče proračuna, citirao bi balade Petrice Kerempuha: nigdar nije bilo da nekak nije bilo, nigdar ne bu da nekak ne bu. Poduprijet će sutra mudri ljudi u Gradskoj skupštini proračun i imat ćemo ga za 2016. Ja sam umjereni optimist, kod mene je uvijek čaša napola puna", izjavio je zagrebački gradonačelnik.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sutra će održati četvrti krug konzultacija s čelnicima parlamentarnih stranaka i izabranim saborskim zastupnicima, no Bandić se na Pantovčaku neće pojaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja na žalost neću sutra moći kod predjednice, čut ćemo se telefonom. Ne očekujem nikakvo rješenje, ta trakavica će ići dalje. Mislim da će se to razriješiti do Nove godine", zaključio je Bandić.  

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo