imovinske kartice kandidata za zagreb / Bandić nema ni lipe ušteđevine, Švaljek najbogatija, Mrak Taritaš ima svoju šumu, a Senf bicikl

U Zagrebu je i službeno počela predizborna kampanja, ali umjesto riječi koje su kandidati uputili biračima, mi smo sabrali njihove imovinske kartice

24.4.2017.
21:52
VOYO logo

I saznali štošta zanimljivo: Milan Bandić tvrdi da nema nijednu jedinu kunu ušteđevine, Mrak Taritaš ima šumu, a Tomislav Tomašević bicikl. 

Kad je u pitanju imovina onda je među kandidatima za čelnog čovjeka Zagreba - Sandra Švaljek - kapitalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Ekonomskom institutu u Zagrebu je na neplaćenom dopustu od Nove godine pa joj je jedini izvor prihoda naknada koju prima kao gradska zastupnica. Obiteljski proračun spašava suprugova plaća od 30 000 kuna. U garaži je parkiran 7 godina star Volvo, a dođu li crni dani Švaljekovi su spremni jer u obveznicama, dionicama i ušteđevini imaju višemilijunske iznose.

S imovinom koja vrijedi gotovo 4 milijuna kuna kandidat HDZ-a, Drago Prgomet, nalazi se odmah iza Švaljek. No time se ne hvali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam dva stana, oba su pod hipotekom, jedan stan iznajmljujemo i na njega plaćamo porez", kazao je Drago Prgomet, kandidat za gradonačelnika Zagreba.

U Saboru volontira pa dobiva plaću u KBC-u Zagreb te od medicinskog fakulteta gdje radi kao predavač. Zajedno 23 000 kuna. Prgometi imaju tri stana. Audi još služi, a zatreba li novi Prgomet ima dionice u dvije tvrtke te ušteđevinu od 30 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se sve zbroji i pomnoži imovinom za protukandidatima previše ne zaostaje niti kandidatkinja desnice - Bruna Esih. Zastupnička plaća joj je 13 tisuća kuna, a zajedno s mužem ima stan i kuću u Šestinama, apartman te tri parcele. Vozni park je skroman, ali zato Esihovi imaju 445 dionica jedne telekomunikacijske tvrtke te solidnu ušteđevinu.

Mrak gradonačelnica malo pomalo skupila je imovinu vrijednu 2 milijuna i 430 tisuća kuna. U imovinskoj kartici navodi da prima zastupničku plaću od 16 tisuća kuna. Od svih kandidata obitelj Taritaš ima najviše nekretnina - 3 stana i 3 garaže, a vlasnici su i jednog hektara šume kraj Bjelovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Zagrebu trebaju odlučivati građani, oni već jako jako dugo ne odlučuju - odlučuje se negdje drugdje", kazala je Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Zagreba.

Negdje drugdje Taritaš se može odvesti luksuznim Mercedesom C klase starim 3 godine, a ljubiteljica je umjetnina koje procjenjuje na 100 tisuća kuna. Kao i u anketama ispred Prgometa je za sada i u ušteđevini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao gradonačelnik 'dela' već više od 16 godina no prema imovinskoj kartici iz 2013. nije uspio previše ušparati. Navodi da je vlasnik tek jednog stana. Vlasnik drugog je njegova supruga. U garaži mu je oldtimer vrijedan 10.000 kuna, a tvrdi i da nema nijednu jedinu lipu ušteđevine. 

"Ja sam svjetonazorski hrvatski antifašist, ali majka mi je dala mlijeko da budem socijalno osjetljiv i volim svoju domovinu", poručio je Milan Bandić (BM 365), gradonačelnik Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada mu je USKOK blokirao imovinu, doznalo se da obitelj Bandić očito ima još nekretnina - poput tri stana na Krugama, Horvaćanskoj cesti i Gračanskoj cesti.

Samoproglašeni narodni tribun Ivan Pernar živi od zastupničke plaće od 13 tisuća kuna. Od nekretnina posjeduje stan vrijedan 700 tisuća kuna. Nema auto niti ušteđevinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Tomašević od svih navedenih ima najmanju plaću koju dobiva od instituta za političku ekologiju. Ne zna koliko mu vrijedi stan. Ne posjeduje ništa od pokretnina, samo bicikl.

Netko od njih uskoro će zarađivati 18.000 kuna - jednako koliko i premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo