Bandić je u depresiji, jer se ne može 'igrati'

Prema riječima stručnjaka, Milana Bandića nakon predsjedničkih izbora 'pogodila' je velika depresija.

22.2.2010.
23:00
VOYO logo

Nakon što je priznao poraz na predsjedničkim izborima i umalo u govoru pustio suzu, za Milana Bandića se gotovo i ne zna. Štoviše, glasniji i vidljiviji nego sada bio je i davno prije predizborne kampanje. Na puštanju u promet 131. novog tramvaja u ponedjeljak jedva je, pak, bio prisutan duhom.

"Doima se kao da ga je netko iscijedio. Nije sklon očima izražavati osjećaje, ali sad to čini. Stalno gleda u pod i u stranu, bježi od tema, a razlog su unutarnji nemir i neka bol koju osjeća, vjerojatno zbog poraza", kaže komunikolog Karlo Blagus. Dodaje, pak, da ljude bez obzira na laži neverbalna komunikacija razotkriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako se i dalje trudi i radi za Zagreb, problem je što su mu svi okrenuli leđa. U Zagrebačkoj skupštini svi ga napadaju, a izgubio je i potporu SDP-a. Stvarnost ga je udarila gdje najviše boli, kao i Ivu Sanadera. Teško to proživljava", zaključuje Blagus.

Prema riječima psihijatra Vladimira Grudena, Bandić je u depresiji jer je izgubio "velikog igrača" te se iz depresije treba što prije izvući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Godinama je bio uspješan jer se igrao, ali ne u negativnom smislu, nego je optimistično gledao na život. Sve što je radio za njega je bio eksperiment: ako uspije - uspije, ako ne, nema veze, jer to je ionako igra. No nakon predsjedničkih izbora više nije bio spreman na igru te ga je to dovelo u depresiju i povlačenje u sebe. Ako Bandić ne izađe iz depresije za šest mjeseci, vjerojatno će se izgubiti u anonimnosti. Mora nastaviti slijediti svoju intuiciju", prokomentirao je Gruden stanje zagrebačkog gradonačelnika za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo