prazna blagajna / Bandić im počasni građanin, a zaduženiji su od - Zagreba! Načelnica: 'Minutom šutnje odajmo počast našem proračunu...'

Image
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

'Analizom zatečenoga financijskog stanja zadnjih mjesec dana došli smo do sljedećih rezultata: - 31.230.388,30 Kn, odnosno obveze u visini 2,6 općinska proračuna', piše načelnica Podgore

16.7.2021.
9:36
Nino Strmotic/PIXSELL
VOYO logo

Nova načelnica Podgore Petra Radić pozvala je ove srijede navečer preko Facebooka sumještane da minutom šutnje odaju počast općinskom proračunu. Prethodno ih je obavijestila da su svi zajedno dužni više od 31 milijun kuna, što je otprilike 2,6 općinskih proračuna.

Dug Podgorana, kojih je po zadnjem popisu stanovnika oko 2,5 tisuća, velik je kao, primjerice, polovina lanjskog duga Grada Rijeke. No, u odnosu na proračun, Podgora je praktično zaduženija od Zagreba! Jer to s čime se suočila nova vladajuća ekipa u Općinskom vijeću, koju čini šest vijećnika s Nezavisne liste mladih, jednako je kao da se novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević suočio s dugom Grada u visini od 24 milijarde (!) kuna, što bi otprilike bila dva i pol gradska proračuna, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje obveza u poslovnim knjigama plus zaprimljeni i neproknjiženi računi te naknadno zaprimljeni računi iznose nešto više od 20 milijuna kuna, ali pokazalo se da već tom iznosu valja pridodati 1,7 milijuna kuna, a iz do sada evidentiranih aktivnih sudskih predmeta Općini na naplatu potencijalno stiže i dodatnih 9.448.368,79 kuna. Godišnji proračun općine je oko 12 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio 2014. godine proglašen počasnim građaninom Podgore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo