HRVATSKI APSURDI / Kako ce Bandic metropolom upravljati iz Remetinca?

Sandri Svaljek su prestale ovlasti u trenutku kada je jucer Bandicu vracena mogucnost obavljanja gradonacelnickog posla.

11.3.2015.
10:04
VOYO logo

Zamjenici zagrebackog gradonacelnika Milana BandicaSandri Svaljek jucer su prestale ovlasti, a gradonacelnik u punom mandatu je u Remetincu. Takva situacija ce ostati sve dok se ne rijesi zalba koju su ulozili Bandicevi odvjetnici.

U emisiji U mrezi Prvog Hrvatskog radija o slucaju zagrebackog gradonacelnika Milana Bandica govorili su prof. dr. sc. Ivan Kopric sa zagrebackog Pravnog fakulteta i novinar HRT-a - Radio Sljemena Ivan Hlupic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija nije usporediva sa situacijom zupanice Marine Lovric-Merzel jer je kod Bandica rijec o ponovnom pritvaranju zbog krsenja uvjeta cekanja sudenja na slobodi i aktiviranju jamstva", kaze Kopric.

Zakoni za normalne situacije

Zakoni su nedoreceni, ovo su situacije koje bi trebalo precizno regulirati, sada bi se moglo dogoditi pomalo apsurdne situacije tko ce i kada mijenjati Bandica. Sandri Svaljek su prestale ovlasti u trenutku kada je jucer Bandicu vracena mogucnost obavljanja gradonacelnickog posla. Kopric medutim naglasava kako se zakoni pisu za normalne ili barem relativno normalne situacije, sto ova nikako nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splet okolnosti

Kopric ne vjeruje da postoji urota protiv Bandica, ali razumije da ljudi iz Kluba liste biraca Milana Bandica da tako misle. Za Koprica je povratak gradonacelnika u pritvor bas sada - samo splet okolnosti.

Ako Bandic ostane u pritvoru, kaze Kopric, mora ovlastiti osobu koja ce ga mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo