Bandić: 'Bilo mi je teško gledati kako hapse građane'

U skupštinskom kafiću Bandić je pola sata odgovarao na pitanja novinara. Kazao je kako je on prvi čovjek izvršne vlasti te da je dužan provoditi odluke, što i čini.

20.7.2010.
16:04
VOYO logo

Na pitanje pribojava li se referenduma o smjeni, kazao je da se ne boji. Ustvrdio je i da mu ovo nisu najteži dani gradonačelničke karijere. Nije htio odgovoriti na pitanje tko je u stanju zaustaviti radove.

arti-201007150150006"Mogu vam samo reći tko ne može, a to sam ja", kazao je gradonačelnik. "Ja ne mogu zaustavit radove, odluku je donijela Skupština, a ja ju provodim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto se ne poštuje odluka Skupštine iz ožujka o moratoriju na nastavak radova, kazao je da je to bila preporuka, a da on provodi odluke koje su na snazi. Smeta li mu što je prikupljeno 55 tisuća potpisa na peticiji protiv projekta i što je održano 15 prosvjeda upitan je zatim, na što je odgovorio:

"Ja sam legalist i legitimist, prvi čovjek izvršne vlasti i dužan sam provoditi odluke, što i činim. Neću podleći jogurt revoluciji pa ni jučerašnjiim suparnicima pod egidom javnog interesa". Ustvrdio je i kako problem u ovog gradu nije "160 kvadratnih metara Varšavske". arti-201007200250006 Na upit je li mu problematično što Državno odvjetništvo provodi istragu, a radovi su počeli i pritom je uhićeno 150 ljudi koji su se protivili projektu, gradonačelnik je odgovorio kao i na većinu pitanja koja se tiču drugih institucija, pa i Ministarstva kulture koje je ustvrdilo da rampa u Varšavskoj i koeficijent izgrađenosti projekta nisu u skladu s konzervatorskom podlogom: "Neka svatko radi svoj posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako smatra da njegovi suparnici se zapravo ne bore protiv projekta već da je u pitanju čista instrumentalizacija politike.

"Radi se o onima koji su sudjelovali na izborima u svibnju 2009. i izgubili. Njihov je stav da se mora maknuti gradonačelnika", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li kukavica, upitao ga je jedan novinar. "Bravo, kakvo pitanje!", odgovorio je.

"Da su moje bivše kolege drugačije glasovale ja danas ne bi imao problema", ustvrdio je, a kada je upitan za komentar današnje prepirke između HDZ-ovih i SDP-ovih skupštinara, odgovorio je da na to imaju apsolutno pravo jer je na snazi demokracija u kojoj se trebaju čuti sva mišljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje kako se osjećao dok je gledao kako policija trpa 150 građana u marice, Bandić je kazao:"Bilo mi je teško".

Kazao je i kako se ne kaje zbog predsjedničke kandidature i da Jasen Mesić (HDZ) ima pravo zboriti što hoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo