nepotizam u zagrebu? / Bandić angažirao kuma: građani će platiti Penavi pola milijuna kuna za saniranje kratera

Image

'Zagrebački krater' na križanju Slavonske avenije s Vrbikom sanira Bandićev kum - Milan Penava

11.4.2016.
7:36
VOYO logo

Kako bi što prije sanirao rupu u centru Zagreba, Milan Bandić je upomoć pozvao Milana Penavu. Naime, Penava je angažiran za hitnu sanaciju i građevinske radove na križanju Slavonske avenije s Vrbikom zbog koje je promet u gradu danima zakrčen. 

Za sanaciju rupe promjera dva puta četiri metra i duboke sedam metara tvrtki Tigra građani će platiti do pola milijuna kuna, otkriva nam Penava, prenosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo izuzetno velikih problema jer ondje prolaze instalacije. Morali smo sanirati dva toplovoda, kanalizaciju, kolektore. Nema straha da se ovakvo što ponovi. Napravili smo sve kako bi građani što prije sigurno vozili ovom cestom", prepričao je Penava za 24sata. 

Upitan kako je njegova tvrtka Tigra dobila posao, odgovara:  "Imamo sklopljen ugovor na godinu dana preko javne nabave sa Zagrebačkim holdingom, no mi radimo na području cijele Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cesta se treba pustiti u promet u srijedu ujutro. 

Supruga Milana Penave krsna je kuma Bandićevoj kćeri, a prijateljstvo Bandića s obitelji Penava datira od vremena kada je Bandić tek došao u Zagreb. Osim što je Penavina tvrtka Tigra gradila toalete za 80.000 kuna po kvadratu, sanirala je i potok Črnomerec - Vrbani bez javnog natječaja. Za tri milijuna kuna sagradili su i ZET-ovu kućicu od 83 kvadrata, dok je procjena Arhitektonskog fakulteta za isti objekt bila 700.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo