Bajić zaboravio muljažu tešku 4 milijuna kuna?

Bivša gradonačelnica Vukovara od privatnog je poduzetnika Vlade Grgoševića kupila zemljište za 3,6 milijuna kuna, koje je on ranije kupio za 400.000.

25.10.2010.
11:31
VOYO logo

U istrazi mutnih poslova u kojima je jednu od glavnih uloga igrao bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak istražitelji su, čini se, zaboravili na vukovarski slučaj, točnije štetu od četiri milijuna kuna koja je, smatra gradonačelnik Grada heroja Željko Sabo, nanesena vukovarskom budžetu.

Riječ je o aferi u kojoj je na temelju Mravkove preporuke bivša HDZ-ova gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan otkupila od privatnog poduzetnika Vlade Grgoševića parcelu na kojoj je navodno trebala biti izgrađena termoelektrana. Grgošević je to zemljište, nekoliko godina ranije, za 400 tisuća kuna kupio od Borova, pa je njegovom preprodajom zaradio 3,6 milijuna kuna. Time je Grad Vukovar ostao je bez četiri milijuna kuna, a priča o gradnji termoelektrane više se i ne spominje, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeno zemljište pod zaštitom je Ministarstva kulture, kao povijesno-urbanistička cjelina pod imenom Bata Ville. Mravkova uloga sastojala se u tome da potpiše pismo namjere kojim HEP tvrdi da će graditi elektranu na poduzetnikovom zemljištu.

O slučaju se zanimalo Županijsko državno odvjetništvo koje je od Grada tražilo i dobilo dokumentaciju, no na teren nisu izašli niti su ispitali eventualne svjedoke. Informaciju da slučaj istražitelje nije zanimao potvrdio je i vukovarski gradonačelnik, koji i sam pomalo ogorčen tom činjenicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nas nije kontaktirao niti razgovarao s ljudima iz gradske uprave nakon što je Županijsko državno odvjetništvo od nas zatražilo i dobilo dokumentaciju o kupnji zemljišta. Mi smo na tom poslu izgubili četiri milijuna kuna, a zemljište koje je kupljeno apsolutno nije dovoljno veliko da bi se na njemu gradila i najmanja elektrana. Privatnik koji je zemljište preprodao zaradio je, pak, 3,6 milijuna kuna. Taj posao krajnje je sumnjiv, a sumnjiva je i vještakova procjena vrijednosti zemljišta", kazao je Sabo za Novi list.

Prethodni članci:

arti-201010240010006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201010210333006

arti-201010190897006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo