HSP-OVAC IVICA RADOŠEVIĆ / Bageri su danas srušili čardak dugopoljskog dobrog duha, a stanovnici su zgroženi: 'Namjestili su mu'

Koncidencija ili birokratska osveta? Radošević kaže kako se radi o namještaljci te da mu se moćnici osvećuju jer je umalo uspio u svojoj namjeri da održi referendum

17.4.2018.
12:33
VOYO logo

Posljednjih se dana u Dugopolju pokraj Splita odvijala prava bitka s elementima drame. Epilog je dobila danas, a u srazu s birokratskom državom poražen je Ivica Radošević, dugopoljski aktivist i tamošnji gradski vijećnik.

Riječ je inače o dobro poznatom HSP-ovcu koji zbog osebujnog izričaja i načina života uživa simpatije lokalne javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, on je na zemljištu na predjelu Draga sagradio kuću koju su mediji nazvali “čardakom koji nije ni na nebu ni na zemlji”.

'Birokratska država mi se osvetila'

Tu kuću danas je po nalogu nadležnih tijela, ponajprije ministarstva graditeljstva srušio sam Radošević unajmljenim bagerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Pojašnjenja radi, građevinska inspekcija Radoševiću se javila svega nekoliko dana prije nego što će početkom siječnja doći presuda Visokog upravnog suda, koji je dao za pravo mještanima Dugopolja da na referendumu odluče hoće li komunalni doprinos u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata plaćati simboličnu jednu kunu po prostornom metru umjesto sadašnjih 12 kuna.

Pogađate, jedan od njegovih inicijatora bio je i Ivica Radošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa ne sluteći, Radošević se građevinskoj inspekciji uredno odazvao i doznao da je na dnevni red došla jedna od dviju njegovih bespravnih gradnji u Dugopolju – kuća s prizemljem i dva kata.

Koncidencija ili birokratska osveta? Radošević kaže kako se radi o namještaljci te da su mu se moćnici odlučili igrati s egzistencijom jer je umalo uspio u svojoj namjeri da održi referendum i stane na stranu siromašnog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale ove priče zbio se u veljači, kada Radoševiću na kućnu adresu stiže rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Područni ured u Splitu s naredbom da u roku od osam dana ima sam srušiti kuću ili će to učiniti država preko treće osobe, naravno na njegov račun.

Radošević, naravno, sam svoju kuću nije htio rušiti. Oglušio se, a prije nekoliko dana Ministarstvo graditeljstva je izašlo na teren u namjeri da svojim bagerima sruši Radoševićev čardak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se više revoltiranih građan u suzama i bijesu okupilo na posjedu HSP-ovca, rušenje je odgođeno za četiri dana jer im je Radošević obećao da će to sam učiniti. 

'Zna se kako funkcionira država'

Iskreno govoreći, on ne bježi od toga da je bespravni graditelj, ali ističe kako je njegova glavna “krivica” što je on prvi koji je  inicirao pa zatim izborio pravo na gore spomenuti referendum, a koji bi bio prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je put trebao biti održan na sam Uskrs 2014. godine, ali ga je općinski načelnik, iako je svih 13 vijećnika diglo ruku, uspio zaustaviti uz pomoć splitskog Upravnog suda i objašnjenja da bi donio nenadoknadivu štetu.

Image
Foto: Facebook

Isto tako, Radošević napominje kako je pokušao saznati tko ga je prijavio za bespravnu gradnju, ali od toga ništa već mu je samo rečeno kako je riječ o “anonimnoj prijavi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne trebaš biti puno pametan, pa da zbrojiš dva i dva, odnosno tko je župan, tko ministar, što i kako zajedno rade", kazivao je svojevremeno za Slobodnu Dalmaciju.

Danas, u utorak Radoševiću je istekao rok od 4 dana za rušenje građevinskog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam angažirao tvrtku s bagerima i krenuo danas u rušenje, ali došli su predstavnici ministarstva u pratnji policije i de facto me prisilili da to napravim ja ili će oni”, kazao nam je ivica.

U video prilozima pogledajte kako je sve izgledalo na licu mjesta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo