VIDJELI GA POLICAJCI / Bacio opušak kroz prozor Mercedesa usred Zagreba pa završio na sudu: Kaže da nije znao da se to ne smije

Image
Foto: Shutterstock/ilustracija

U tom trenutku su ga vidjeli prometni policajci i zaustavili su ga. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za ovaj je prekršaj propisana kazna od 130 eura za vozače, odnosno od 660 do 1990 eura za obrtnika ili pravnu osobu. U potonjem slučaju propisana je kazna od 190 eura do 660 eura i za odgovornu osobu

3.1.2024.
10:43
Shutterstock/ilustracija
VOYO logo

Vozač iz Zagreba (45) završio je na sudu nakon što je u vožnji gradom iz auta bacio opušak cigarete. U svom Mercedesu je prolazio Držićevom avenijom prema sjeveru i kod Rapske 2 se odlučio riješiti opuška kroz prozor, no vidjeli su ga prometni policajci i zaustavili ga.

Optužili su ga da je opušak otpadak s kojim je mogao omesti ili ugroziti sigurnost prometa te da je onečistio i ugrozio okoliš, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za ovaj je prekršaj propisana kazna od 130 eura za vozače, odnosno od 660 do 1990 eura za obrtnika ili pravnu osobu. U potonjem slučaju propisana je kazna od 190 eura do 660 eura i za odgovornu osobu.

Image
'maznula' 6 parfema /

Mlada dama bi da miriše, a to košta: Karlovčanka ukrala parfeme u vrijednosti 1200 eura

Image
'maznula' 6 parfema /

Mlada dama bi da miriše, a to košta: Karlovčanka ukrala parfeme u vrijednosti 1200 eura

Vozač je podnio prigovor pa je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu iznio obranu. Sve je priznao uz napomenu da je prije bacanja opuška kroz prozor prethodno otresao cigaretu. Branio se time da nije znao da je bacanje opuška na javnu površinu kažnjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, izrazio je žaljenje zbog svega i obećao da to više neće raditi i zamolio sutkinju da bude blagonaklona prema njemu.

Budući da nije ranije kažnjavan te da u ovoj priči nije imao otegotne okolnosti, izrečena mu je samo opomena. Sutkinja ga je oslobodila plaćanja troškova prekršajnog postupka jer je vozač naveo da je lošeg imovinskog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je diplomirani novinar, a Večernji je list iz podataka iz Sudskog registra doznao da je direktor u dvije obiteljske tvrtke koje su u zadnje dvije godine imale više od milijun kuna prihoda i po nekoliko stotina tisuća kuna dobiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Časopis Zloćko, pečeni odojak, tombola i nagrada za Horvatinčića: Ovako izgledaju blagdani u zatvoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo