druga strana priče / Avenati ogorčen: 'Nina nikad ništa u životu nije radila, pa mene podržava i njen bivši suprug'

Image
Foto: Screenshot (Youtube)/Ivo Cagalj/PIXSELL

Avenati kako s roditeljima Nine Kuluz nije uspio ostvariti nikakav kontakt, no kako je naišao na podršku od još uvijek aktualnog supruga Cesareove majke

29.6.2017.
12:39
Screenshot (Youtube)/Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon što je prevalio dalek put automobilom od Torina do Splita kako bi odveo svog sina Cesarea, što se na kraju nije dogodilo, Alessandro Avenati popričao je s novinarima Slobodne Dalmacije. 

Sina nije dobio jer na ovršnom postupku nije bio nazočan sudski tumač, ni dječji psiholog. Tako je barem glasilo službeno objašnjenje, no Alessandro smatra izmanipulirano civilno društvo i njihove prosvjede ključnima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Facebook grupa 'Spasimo malenog Cesarea' – od čega ga treba 'spasiti'? Od oca koji ga voli?!", pita se Alessandro. 

Tijekom cijelog razgovora Talijan je svoju bivšu partnericu nazivao 'gospođom Kuluz'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nije trebao nitko da bih došao po svoga sina. Pravda i Bog su na mojoj strani; u njihovu sam društvu stigao po moje dijete koje je oteto. Za sličnu stvar u Italiji osoba koja je to učinila išla bi u zatvor, dok je u Hrvatskoj očito drugačije."

PROČITAJTE VIŠE: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Splićanka Nina mora se rastati od svog djeteta: Socijalna služba sedmogodišnjeg Cesarea za desetak dana odvodi u Italiju ocu nasilniku

>>Split na nogama: građani organiziraju živi zid kako bi spriječili oca da odvede dijete u Italiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Nina Kuluz: 'Zahvaljujem svima, da vas nije bilo, moje dijete bi odveli i negdje bi vrištalo i zapomagalo upomoć'

>>Odvjetnik Nine Kuluz: 'Tražimo da sud po prvi puta vještači dijete što je potreba i obveza Hrvatske kada provodi međunarodne konvencije' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>'Uhvatio sam se u koštac s 3500 bijesnih Hrvata. Talijana ima 60 milijuna, nećemo podviti rep!'

Avenati kako s roditeljima Nine Kuluz nije uspio ostvariti nikakav kontakt, no kako je naišao na podršku od još uvijek aktualnog supruga Cesareove majke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što je poznato, gospođa Kuluz se nikad nije razvela. Znate, ja nisam tamo neki Talijan koji je došao u Hrvatsku i odveo Hrvaticu u svoju zemlju. Gospođa Kuluz je bila tamo, živjela je u Italiji dvadeset godina. Kad sam se u nju zaljubio, bila je udana, a ja sam joj osobno nudio novac za skupu brakorazvodnu parnicu", otkriva Avenati, dodajući kako se Nina nikad nije htjela razvesti, čak ni kad se rodio Cesare. 

"Želim ponuditi je najbolje što mogu, iako više nisam bogat čovjek. No, radit ću za svoga sina, omogućiti mu da se upiše u najbolje škole. Ovdje u Torinu ga ne čeka samo kuća od tristo kvadrata, nego kuća puna njegove familije i ljubavi. Moja mama, moja sestra i nećaci, koje u Splitu nema, a spremna je i babysiterica koja govori hrvatski jezik – svi ga željno iščekujemo. Jučer nisam dobio priliku niti zagrliti svoga sina; to se zadnji put dogodilo u ožujku ove godine", priča Alessandro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, Nina Kuluz je nezrela osoba, ali svejedno nema ništa protiv da svaki dan provede željeno vrijeme s njihovim sinom.

"Govorimo o osobi koja ni jedan jedini dan svojega života nije ništa radila, dok sam ja mukotrpno stvarao i radio cijeli život. Gospođa Kuluz ima tijelo odrasle žene, ali mozak djeteta, nezrela je kao i njena sestra. No, kakav bih ja roditelj bio kad bih joj zabranio da vidi vlastito dijete?! Vjerojatno isti kao i ona", zaključio je Avenati, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo