'KAMION SE SKUCAO U NAS' / Planirali se voziti do Nina 20-ak minuta, pa završili čekajući autobus dva i pol sata: 'Ovo nije normalno'

Image
Foto: Čitatelj Net.hr-a

Autobus Flixbuxa je doživio prometnu nesreću kada ga je udario kamion, a putnici su ostali čekati. Imaju pravo na povrat novca

23.6.2022.
19:18
Čitatelj Net.hr-a
VOYO logo

"Vaša vožnja kasni 130 minuta." Tako je glasila poruka koju su dobili nervozni putnici dok su u Ninu čekali bus za Zagreb koji je kretao s Vira. Ruta je sljedeća: Vir - Privlaka - Nin - Zadar - Poličnik - Gospić - Zagreb.

Riječ je o autobusnom prijevozniku FlixBus koji je s Vira trebao krenuti u 16.55, a u Nin je trebao doći u 17.15. Radi se dakle o vožnji od 20ak minuta, odnosno 13 kilometara. Kako je onda moguće da je autobus kasnio preko dva sata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamion udario u vrata autobusa

Kako nam javljaju s autobusnog kolodvora Vir, došlo je do prometne nesreće gdje je kamion udario u taj autobus, dok su putnici čekali ukrcaj. Točnije, kamion je udario u vrata spremnika za prtljagu koja su nakon toga i pala. Od čitatelja Net.hr-a smo dobili i sliku tog nastalog oštećenja.

Image
Foto: Čitatelj Net.hr-a

Oštećeni Flixbus

"Oko 16.40 dogodila se prometna nesreća kada je 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim vozilom krapinskih oznaka. Dolaskom do ulaska na autobusni kolodvor vrši radnju obilaženja zaustavljenog autobusa kojim je upravljao 63-godišnji vozač i tom prilikom udara u otvorena vrat autobusa", rekli su nam u PU Zadarskoj te napominju kako nije bilo ozlijeđenih osoba. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja i naplaćena mu je novčana kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveukupno kašnjenje: 130 minuta

No, putnici koji su čekali u Ninu nisu imali nikakvu informaciju oko toga što se događa i zašto bus toliko kasni. Do autobusnog kolodvora Zadar se nije isplatilo ići jer je sljedeći bus išao tek oko 22 sata, govori nam ogorčena putnica.

"Ovo nije normalno. Bus je trebao doći u 17.15, a nekoliko minuta prije polaska dolazi nam poruka da će bus kasniti sat vremena i da će doći ovdje u 18.15. Već ovdje mi je bila puna kapa svega. Ali tu nije bio kraj. Nešto kasnije mi stiže druga poruka da će bus kasniti još pola sata i da će ovdje doći u 18.45. Dođe 18.52, a busa i dalje nema", govori nam frustrirana putnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je nazvala autobusni kolodvor u Viru koji joj je samo mirno poručio kako je došlo do prometne nesreće, ali bez pretjeranih detalja o tome što se dogodilo.

"Samo su rekli kako će u Nin stići u 19.30. Nakon toga mi dolazi SMS da bus sveukupno kasni 130 minuta! Hej! 130 minuta! Prema tome je bus u Nin trebao doći u 19.25 i na kraju je stigao u 19.40. Ne znam stvarno što reći", govori nam putnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rasporedu je autobus trebao doći u Zagreb u 22.15, a na kraju je došao točno u ponoć.

'Nismo mogli krenuti dok nije bio gotov očevid'

Razgovarali smo i s vozačem autobusa koji je poručio kako se cijela situacija odvila dok su još čekali na autobusnom kolodvoru u Viru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo još ni krenuli. I kamion se onda skucao u nas. Čekali smo policiju da naprave očevid i nismo mogli krenuti dok oni nisu došli i dok cijela procedura nije bila gotova. Na kraju smo kasnili dva sata."

Iz FlixBusa nam poručuju kako putnici imaju pravo na povrat novca s obzirom na to da je autobus kasnio više od dva sata, ali izgubljeno vrijeme ovih putnika nitko ne može vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo