IRA TREBA VAŠU POMOĆ / Njezin pas joj je sve, no uskoro se treba umiroviti: Autistična djevojčica pokrenula kampanju da dođe do novog pomagača

Image
Foto: Screenshot

Svog prvog psa pomagača Boba Ira je dobila prije pet godina, a kroz koju godinu, Bob, kojeg Ira zove svojim bratom, bi se trebao umiroviti. Sadaje pokrenula kampanju i skuplja novac za novog psa pomagača, corgija Zoe, koji prije nego što počne Iri pomagati u životu, mora proći školovanje

29.6.2022.
22:50
Screenshot
VOYO logo

"Bok! Ja sam Ira i ja sam autistična osoba. Ne volim ljude gledati u oči. Bob mi pomaže kad sam usamljena"...tim riječima trinaestogodišnja autistična djevojčica Ira započinje svoju priču u kampanji 'Zoe i ja', koju je putem Hrvatske udruge za školovanje pasa pomagača i mobilitet pokrenula za svog novog psa pomagača, corgija Zoe.

Image
Foto: Screenshot

Ira i njezin pas pomagač Bob

Ira kaže da je autizam drugačije posložen mozak i da je ok s istim. Trinaestogodišnjakinja govori i nema intelektualne teškoće ali joj, kako kaže, neke stvari jako smetaju. Osjetljiva je na neke stvari te joj treba pomoć s nekim stvarima koje ne može sama srediti, a pas pomagač joj pomaže da se smiri i da se osjeća sigurno kada ima meltdown ili pak kada joj treba da nešto napravi i kada ju je strah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svog prvog psa pomagača Boba Ira je dobila prije pet godina, a kroz koju godinu, Bob, kojeg Ira zove svojim bratom, bi se trebao umiroviti. Njegova zamjena, odnosno novi Irin pas pomagač trebala bi postati Zoe. No, da bi Zoe mogla pomagati Iri da savlada poteškoće s kojima se suočava, Zoe mora proći dvogodišnji trening. Zbog toga je Ira pokrenula kampanju kojom želi prikupiti 80 tisuća kuna što, a koji su potrebni za kupnju šteneta corgija, dvogodišnji trening psa i naravno potrebnu hranu te sve što jednom psu treba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvojite koju kunu i pomognite Iri

Sredstva za Zoe prikupljaju se putem računa Hrvatske udruge za školovanje pasa pomagača i mobilitet HR5323600001501736635 - s naznakom Za Zoe. Uplatu možete izvršiti i skeniranjem bar koda na fotografiji.

Image

Kampanja se može pratiti putem Facebook stranice Zoe i ja gdje se kroz sustavne objave može pratiti napredak školovanja corgija Zoe, ali i naučiti o autizmu te kako Ira doprinosi osvještavanju ove za društvo iznimno bitne teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka kuna koju odvojite, pa makar to bio iznos jedne kave, doprinijet će školovanju corgija Zoe, koji će zajedno s Irom kročiti kroz život te joj pomagati u svakodnevnom životu.

Image
Foto: Screenshot
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo