Slučaj iz Prizne / Austrijanci prijavili da grade stambeni objekt, a izbetonirali pomorsko dobro: 'Svi znaju da je to priprema za turističke apartmane'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Na teren je izašla Lučka kapetanija iz Senja

9.11.2023.
12:07
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Austrijski investitori grade novi objekt uz samo more u Prizni kod Senja. Kako navodi stranica Halo, inspektore, prijavljeni su jer je uz objekt velika betonska plaža i brodski vez, što ne bi smjelo biti, prenosi Morski.hr.

"Svi u Prizni znaju da je to priprema za turističke apartmane i bavljenje tom djelatnošću", navodi 'Halo, inspektore' u svojoj Facebook objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija: Izbetonirani dio je dio pomorskog dobra

Na teren je izašla Lučka kapetanija iz Senja i utvrdila sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovlašteni službenici Lučke kapetanije Senj izvršili terenski nadzor pomorskog dobra i same granice predmetnih čestica, temeljem kojega je utvrđeno da je k.č. 961/106 k.o. Prizna u zemljišnim knjigama upisana kao čestica koja je u privatnom suvlasništvu dvije strane fizičke osobe, te je utvrđeno kako se radovi izvode u obuhvatu tog privatnog dijela čestice.

Dio obalnog pojasa od navedene čestice prema moru, upisan je kao pomorsko dobro i čini dio k.č. 961/141 k.o. Prizna., stoga je i cijeli obalni 'izbetonirani' dio (uključujući dio terase ispred objekta u rekonstrukciji), dio pomorskog dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzevši u obzir stanje pomorskog dobra, odnosno, objekata i betoniranog dijela, razvidno je kako je u pitanju stara gradnja, koja se odnosi na betonirani obalni dio (uključujući i terasu), za što trenutno nije moguće utvrditi starost.

Uvidom u arhivsku građu ne nalaze se prijave iz prethodnih godina za navedeni dio, kao niti prijave za uzurpaciju pomorskog dobra u obuhvatu predmetnog dijela, dok su za južniji dio područja Prizne razvidna određena postupanja nadležne senjske kapetanije. S obzirom na navedeno, poduzet će se mjere u skladu s odredbama novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama", izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je otkriveno još nekoliko upitnih situacija o kojima, prema informacijama stranice Halo, inspektore, trenutno traju izvidi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo